12 bodů

Vše o bodovém systému nejen pro vybodované řidiče

Koureni marihuany (dotaz k bodovému systému)

Koureni marihuany

TAZATEL23. července 2013 (09:37)

Dobry den,

parkrat jsem si potahnul z jointu, cca 2 hodiny jsem pockal a jel. Zastavila me pol. hlidka v Pasatu, dali mi liznout, test byl pozitivni. Jel jsem s nima na krev.

Po nejake dobe mi prisel dopis z magistratu, ze neni duvod zahajovat rizeni, RP se vraci. Tak jsem si sel na magistrat pro RP.

Po nejake dobe prisel doporuceny dopis - z nemocnice. Prisla mi faktura na provedeni testu na marihuanu, bez mala 7,5 tis. kc.

Tak si rikam, uz bude klid...

Ale nebyl...

Po case zase dop. dopis, z magistratu, abych se dostavil na magistrat dne xxxx, kde bude ZAHAJENI RIZENI O PRESTUPKU.

Prosim, co se tam bude dit? Muzu tam prijit o RP, kdyz uz mi byl jednou vracen? A co pokuta? Na krev jsem sel, to jsem neodmitl. Je nejaka limitni hodnota obsahu THC v krvi? Obsah THC byl 18,13 ng/ml.

Diky za odpoved, David

Reagovat

RE: Koureni marihuany

ODBORNÍK23. července 2013 (20:03)

ŘP Vám vrátili v řízení o zadržení ŘP. To není řízení o přestupku. Pokud jde o fakturu, to je divné, protože se platí tehdy, když tam jdete dobrovolně. Pokud Vás vyzvala policie, nevidím důvod, proč byste platil za důkazy ve Váš neprospěch. Otázkou je, zda jste jim podepsal souhlas s poskytnutím zdravotnické dokumentace. Pokud ne, důkaz nemohou použít a zřejmě ho ani nemají. Pokud jim ho sám dobrovolně neposkytnete (byl byste blázen), jsou vedle jak ta jedle. Ale to teď nevím. Hodnota THC je vysoká. Od 2ng/ml je to bráno jako ovlivnění.

Reagovat

RE: RE: Koureni marihuany

TAZATEL24. července 2013 (07:01)

Dobre rano,

ja to s tou fakturou take nechapu, uz je to zaplacene, splatnost byla do 14 dnu od doruceni dopisu.

Nic s poskytnutnim zdravotni dokumentace jsem nepodepisoval, pouze to, ze mi vzali krev.

Co se prosim ted tedy bude dit? Na magistrat mam jit pristi utery. Ja to tedy nechapu, kdyz tedy jednou vezmou RP, policista vam rekne, ze kdyz pujdu na krev, tak mi vezmou RP na pul roku a po trech mesici si muzu zazadat. Kdybych nesel, tak mi ho vemou na rok a na pul roce si muzu zazadat - takto mi to vysvetloval policista. Tak jsem zvolil tu variantu, ze pujdu na krev, ze bych si zazadal po 3 mesicich.
Ted me znami strasi, ze mi tam RP zase vezmou, a ze zase budu platit pokutu. Muze to tak byt?
V tom pripade to uz vubec nechapu:-(

Reagovat

RE: RE: RE: Koureni marihuany

ODBORNÍK26. července 2013 (06:59)

Ano, hrozí Vám toto: Řízení ve stavu vylučujícím způsobilost (alkohol, návykové látky)

Reagovat

RE: RE: RE: RE: Koureni marihuany

TAZATEL26. července 2013 (09:30)

Diky za odpoved.

A jeste prosim, kdyz bych se nechal zastupovat pravnikem, budu na tom lepe, nez kdyz bych tam sel sam? Tak jako tak budu platit. Jen teda ten policista mi rikal neco jineho, jak jsem psal vyse...

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: Koureni marihuany

TAZATEL26. července 2013 (10:14)

Budu citovat:

Jak to teda je ?
Dobrý den přeji.Dne 21.2.2012 jsem byl zastaven hlídkou PČR a podroben testu na omamné a psychotropní látky.Test byl pozitivní.Pár dní na to mi bylo doručeno oznámení o zahájení správního řízení a zadržení ŘP, kde jsem se měl dopustit přečinu dle ustanovení § 274 odst.1 zákona č.40/2009 Sb.,trestní zákoník.Dne 7.3.2012 mi bylo doručeno rozhodnutí o zadržení ŘP a to do doby pravomocného rozhodnutí soudu.Poté,dne 27.5.2012, mi bylo doručeno rozhodnutí soudu,kde za svůj čin dostanu sankci 30000Kč pokutu a zákaz řízení na 20 měsíců.Zajímalo by mě,zda se bere jako začátek trestu zákazu řízení den,kdy mi byl ŘP zadržen 21.2.2012,nebo až odedne,kdy mi přišlo do schránky rozhodnutí 27.5.2012.Finanční sankci 30000 Kč + 6758 Kč za náklady řízení soudu jsem uhradil neprodleně a v celé výši.Dále zda budu muset absolvovat psychotesty.JAk je to nyní od července roku 2013? Co ty tři měsíce čekání na rozhodnutí soudu ? Předem děkuji za příspěvky a odpovědi
[REAGOVAT]

Vloženo 20. července 2013 (19:11)
Zobrazit vlákno Jak to teda je ? na samostatné stránce.

Nechapu muj pripad. Uvod je stejny, jako muj pripad, ale proc mi tedy rovnou neprislo oznameni o zahajeni spravni horizeni? Proc nejprve mi z magistratu mesta Liberce prislo oznameni o nezadrzeni RP? Tak to si urednici na magistratu delaji z lidi pr**l? Nejprve RP vrati a pak ho zase vemou? Je to normalni? (myslim jako normalni urednicky postup???)

Diky za odpoved.

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: Koureni marihuany

ODBORNÍK26. července 2013 (21:37)

Ten začátek je o zadržení ŘP. Úřad může zadržet a nemusí. Toť vše. Na řízení o přečinu či přestupku to vůbec nemá vliv.

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Koureni marihuany

TAZATEL29. července 2013 (06:50)

Dekuji za odpoved. Mam jeste jednu otazku, pravnik mi tedy nepomuze, ze?

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Koureni marihuany

ODBORNÍK29. července 2013 (07:58)

Může alespioň v tom, jestli to bude Řízení pod vlivem alkoholu (nad 0,3 promile) nebo Řízení ve stavu vylučujícím způsobilost (alkohol, návykové látky)

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Koureni marihuany

TAZATEL29. července 2013 (09:01)

Diky za rychlou odpoved:-)

V cem konkretne myslite, ze mi dokaze pomoct? Diky

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Koureni marihuany

ODBORNÍK29. července 2013 (19:18)

Jak jsem již psal, v lepší právní kvalifikaci.

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Koureni marihuany

TAZATEL21. srpna 2013 (12:25)

Dobry den,

tak to mam za sebou, byl jsem na magistratu a tam se to resilo. Bylo to v klidu, pani byla v pohode. Jediny na co se me zeptala, zda jsem si vedom toho, ze jsem udelal prestupek... Rikala, ze je dobre, ze jsem sel na krev, ze hodnota THC byla nizka, takze mi hrozi ten nizsi trest. Papiry mam na pul roku sebrane, muzu zazadat na trech mesicich (dala mi i datum, kdy mam prijit k ni...), pokuta 10.tisic + 1000,- tze. 11.tis. Kc.

Jediny co musim, tak jit na psychotesty... Prosim, co se tam tak deje? O co tam jde? Plati se to? Na co se mi budou ptat?

Diky za odpoved,

D.

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Koureni marihuany

ODBORNÍK21. srpna 2013 (18:12)

Ano, platí, tak cca 1500 - 2000

Reagovat



Pomohly Vám tyto informace? Ohodnoťte prosím...
 

Podobné dotazy

Správní řízení
Dobry den, byl jsem zastaven policejni hlidkou - pozitivni test na canabis (cigaretu jsem kouril cca 16hodin pred jizdou), nasledne jsem byl...
19. ledna 2016
mám dluh na magistratu m. ostravy a chci ho vyresit
Dobrý den. v kvetnu me chytili za volantem a nadychal jsem alkohol. Pote nekdy v zari jsem byl predvolan a dostal jsem zakaz rizení na 10 mesicu a...
26. června 2014
ujeti od dopravni nehody
Dobry den, v lete letosniho roku jsem pry pri odjizdeni z parkoviste nacouval dodavkou do auta a odjel. O tom ze bych poskodil neco jsem nevedel. Po...
11. listopadu 2012
Návykové látky
Dobrý den chci se zeptat,asi před 2 měsíci sem měl pozitivní test na amfetamin tak sem jel na krev a odebrali mi jen krev a moč ne.Z...
25. září 2014
pozitivni test na cannabis
Dobrý den, včera večer sem byl zastavený pčr, pri kontrole jsem nalizal pozitivni test na thc (vse ostatni bylo v poradnku). Odvezli me na krev a...
2. prosince 2016


Vyhledávání v Poradně


Ostatní příspěvky v poradně k bodovému systému:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Koureni marihuany v poradně k bodovému systému na webu 12bodů.cz. Můžete se podívat i na ostatní dotazy nebo rovnou vložit nový dotaz.

Navigace:

Sdílejte...

Mohlo by se hodit...

Autokamera