12 bodů

Vše o bodovém systému nejen pro vybodované řidiče

Nezájem o vyzvednutí ŘP v ČR (dotaz k bodovému systému)

Nezájem o vyzvednutí ŘP v ČR

TAZATEL29. září 2018 (13:45)

Dobrý den. Policie ve spolupráci s českou justicí mě dosti nechutně a zcela zbytečně zpacifikovala bez pádýnch argumentů zcela proti současným vědeckým bádáním, poznatkům a studiím a v roce 2015 mě zatížila na 2 roky zákazem řízení za naměřené konopí v krvi, které na mé schopnosti řízení nemělo žádný prokazatelný vliv a ani soudy, ani policisté vliv nebyli schopni prokázat.

Jsem dlouholetý uživatel konopí. Vliv na mě z psychického hlediska je naprosto nulový.

Důvody k užívání jsou zcela zásadní vyléčení alergických reakcí na pyl, prach, roztoče, v kombinaci s ústupem astmatických záchvatů a dále naprostá absence migrén, kterými jsem trpěl od dětství do doby, dokud jsem neobjevil možnost v mém případě naprosto účinné léčby, ve středověké ČR "nelegálním" konopím.

Migrény dnes díky konopí nevím co jsou. Je to ale naprosto neslučitelné s řízením skrze zrakové poruchy, kterých si jsem plně vědom s plnou zodpovědností. Zastavím a počkám. S konopím nemusím. Migréna totiž nepříjde.

Díky za konopí, které účinky migrén nejen že dokáže prevetivně potlačovat, ale dokáže i nástup migrény zcela zvrátit. Od doby užívání konopí nic takového nemám a jsem zcela zdravý člověk.

Podotýkám že policista mě při pacifikování nechal složitě zacouvat mé motorové vozidlo hned po měření čímž jsem prokázal zcela bezchybnou způsobilost k řízení MV na místě. Soudy však mají jiný názor a jsem tedy 2 roky bez řidičáku. O nějaké potupné žádání v půlce "pseudotrestu" nemám zájem, neboť s justicí zaseklou ve středověku nemám zájem ani jednat, natož ji dále finančně podporovat formou poplatků, daní a pokut. Už mě okradli o mnoho peněz. Peníze budu směrovat do jiného státu.

Nemám ale v žádném případě v zájmu porušit nařízení současné středověké justice a řídit bez jejich takzvaného řidičského oprávnění i když řídit jsem schopen dokonaleji a ohleduponěji, než kdekdo takzvaně střízlivý.

Dle odborných studií kouření konopí pro dlouholetého kuřáka je s vlivem na řízení MV na úrovni dítěte rušícího na zadní sedadle. Nikoliv tak, jak prokazují soudní znalci o neschopnosti rozeznat červenou barvu a podobné nesmysly,
které si pletou nejspíše s halucinogenními drogami.

Argument o navození únavy je naprosto lichý, neboť poté co si v půlce cesty mezi Prahou a Brnem v restauraci na dálnici dá člověk smažák s hranolkama, je po chvíli trávením jídla stejně tak unaven a je jen na jeho soudnosti zastavit a odpočinout si.

Můj dotaz směruje na možnost vyřídit si mezinárodní ŘP, prokázat svou schopnost řídit ve státě, kde nabyli rozumu a berou skutečně v potaz individuální schopnosti člověka a ne nějaké paušální dogmata a předsudky. Bude taková ŘP platný v ČR?

Druhý dotaz směruje na fakt, že český řidičák chci ponechat českým úřadům ať si ho nechají (strčí za klobouk) založen hezky v polici na magistrátě kde mi ho aktivní ouřadové odebrali a mě zajímá zdali mě nebudou prudit kvůli případnému vypršení jeho platnosti, či nereagování na už ukončený trest.

Předem děkuji za odbornou reakci.

Reagovat

RE: Nezájem o vyzvednutí ŘP v ČR

ODBORNÍK29. září 2018 (14:19)

Pokud máte na mysli získání řp v jiném členském státě EU, pak byste tam musel fakticky bydlet. Ve 3. zemi navím. Každopádně po dobu zákazu ho v EU nezískáte, ani byste ho nesměl použít. ŘP ze 3. země je teba vyměnit za český po návratu do ČR.

Reagovat

RE: RE: Nezájem o vyzvednutí ŘP v ČR

TAZATEL29. září 2018 (14:32)

Děkuji za odpověď. O jiném členském státě v EU ani neuvažuji, neboť jsem si naprosto vědom propojení daných agend. Zkrátka chci zemi mimo EU, ač vím že to bude složité, či možná nemožné. Pravda za ty 2 roky jsem se už s lecčíms smířil. Takže co už. Ale řídit s cejchem a nálepkou údajného "feťáka", který bude pruzen za to, že si nějaký neználek či doměnkář z justice myslí, že jsem společensky nebezpečný, je mi skutečně nepříjemné. I proto nemám o takto zatížený ŘP z ČR zájem.

Pokud píšete o návratu do ČR a výměně za český ŘP, znamená to nebýt občanem ČR ani EU, aby mezinárodní ŘP platil? Několik takových českých občanů s papírovým občanstvím z USA znám. Asi k tomu mají také nějaké důvody.

Reagovat

RE: RE: RE: Nezájem o vyzvednutí ŘP v ČR

ODBORNÍK29. září 2018 (15:16)

Neznám podmínky v jiných zemích. Nicméně, jak občan ČR máte záznam v registru řidičů a ty tam budou, dokud jste občanem.

Reagovat



Pomohly Vám tyto informace? Ohodnoťte prosím...
 

Podobné dotazy

řízení pod vlivem alkoholu - tvrzení, že jsem nebyl řidičem
Dobrý den, mám dotaz. V noci mě chtěla zastavit hlídka st. policie. Popojela jsem rychle za roh a zastavila auto. Vystoupila. Hlídka přijela....
30. června 2013
cannabis
Dobrý den, prosím o radu zastavila mě policie ČR a hned po té co vyšel negativní test na přítomnost alkoholu se mě zeptal: "kdy byla...
20. února 2014
postih?
Dobrý den, dne 22.5. jsem při nehodě nadýchal 0,74-0,82 promile, nehoda bez zranění, bez poškození veřejných zařízení, pouze škoda na...
25. května 2015
Marihuana a řízení
Dobrý den, jako občasný kuřák marihuany neustále přemýšlím, jestli není v ohrožení můj ŘP. Jsem uvědomělý člověk a nikdy jsem...
13. května 2016
OPL
Dobrý den, nejsem narkoman ani neužívám drogy pravidelně, ale občas si zlepšuju na večírcích náladu s přáteli právě tímto způsobem....
19. března 2012


Vyhledávání v Poradně


Ostatní příspěvky v poradně k bodovému systému:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Nezájem o vyzvednutí ŘP v ČR v poradně k bodovému systému na webu 12bodů.cz. Můžete se podívat i na ostatní dotazy nebo rovnou vložit nový dotaz.

Navigace:

Sdílejte...

Mohlo by se hodit...

Autokamera