12 bodů

Vše o bodovém systému nejen pro vybodované řidiče

Trvalé bydliště v zákazu vjezdu (dotaz k bodovému systému)

Trvalé bydliště v zákazu vjezdu

TAZATEL25. června 2018 (12:26)

Dobrý den,
dnes jsem byl pokutován za parkování u sebe před domem, kde mám trvalé bydliště. Bydlím v panelovém domě, před kterým se léta parkuje a jiné místo k zaparkování zde není. Ani by mě nenapadlo, že bych nesměl parkovat u svého bydliště, každopádně dle fotek je, absolutně nelogicky, před parkovištěm značka zákazu vjezdu. Značka je však velmi stará, poškozená a posprejovaná, tudíž, i kdybych o ní věděl, tak bych ji měl za bezplatnou (už jen z logiky věci - parkuji kde bydlím, parkuje se tu normálně už léta). Pokutu jsem odmítl zaplatit. Má otázka zní, zda-li se mohu proti pokutě nějak dál bránit. Jsem spořádaný řidič a dost mi vadí, že jsem popotahován de facto za nic. Jak jsem již psal, není tu kde jinde parkovat a tudíž nám (asi 25 rodin, které zde normálně každý den parkují) zde mohou takto chodit pokuty stále dokola. Předem děkuji za odpověď a existenci portálu jako je ten Váš.
S pozdravem, Marek K.

Reagovat

RE: Trvalé bydliště v zákazu vjezdu

ODBORNÍK25. června 2018 (19:00)

Přisihli vás za jízdy, když jste parkoval?

Reagovat

RE: RE: Trvalé bydliště v zákazu vjezdu

TAZATEL26. června 2018 (20:51)

Dobrý den. Nepřistihli. Někdo z domu zavolal MP a ti přijeli a pokutovali všechny, kdo zde parkovali. Jak jsem včera zjišťoval, tak je parkoviště v katastru zapsáno jako soukromý objekt patřící k domu, kde bydlím, od správce objektu mám povolení, které není problém mít písemně. Hlavním problémem je, že pod zn. zákazu vjezdu není dodatková cedule, protože ji někdo utrhl. Jediný důkaz o tomto jsem dohledal na Google Earth, kde je dodatková cedule jasně vidět. Značka zde prý byla kdysi umístěna právě proto, aby zde neparkoval nikdo jiný, než nájemci objektu. Myslíte, že můžeme uspět s nějakým hromadným odporem, či něčím podobným? Počítám, že mě v nejbližších dnech, kvůli odmítnutí přestupku a platby, bude čekat další správní řízení, tudíž každá rada nad zlato.
Předem děkuji za odpověď a přeji krásný večer.

Reagovat

RE: RE: RE: Trvalé bydliště v zákazu vjezdu

ODBORNÍK28. června 2018 (07:01)

Poku byla značka instalována jak říkáte, potom se domnívám, že někdo tabulku odcizil až potom, co jste tam zaparkoval. Ať dokazují. Obraťte se na toho, kdo tabulku schváll (asi městský úřad a musí o tom být nějaký dokument) a chtějte to napravit. Protiprávnost jednání Vám nikdo neprokáže. Jde o pouhé tupé plnění poviností na udání, aniž by se přemýšlelo.

Reagovat

RE: RE: RE: RE: Trvalé bydliště v zákazu vjezdu

TAZATEL16. července 2018 (07:03)

Velmi děkuji za podporu! Město to se mnou bohužel řeší tak, že mi z 300 Kč blokovky poslalo složenku na 1 500 Kč. Tudíž mám zaplatit 1 500 Kč za to, že parkuji na místě, které je mi přímo určené. Dnes jdu proti tomuto podat odpor. Jak zde píšete, jde o pouhé tupé plnění pracovní náplně lidí na úřadě bez jakéhokoliv přihlédnutí na účel značky (značka, zde byla umístěna právě proto, aby měli nájemníci objektu kde parkovat - prostě Kocourkov, o kvalitě značky nemluvě). Doufám, že se domůžu svých práv a začne se případem zabývat někdo, kdo se na věc dokáže podívat hlouběji. Trochu se obávám, aby mne celé to byrokratické soukolí nesemlelo jen proto, že si dovoluji, se jako obyčejný malý človíček, bránit (zatím to tak dopadá). Ještě jednou děkuji za informace a v případě, že by Vás k tomuto tématu ještě cokoliv napadlo, budu určitě rád za jakékoliv další info. Přeji Vám pěkný a úspěšný den.

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: Trvalé bydliště v zákazu vjezdu

ODBORNÍK16. července 2018 (07:42)

Stačí napsat, že podáváte odpor. Neodůvodňuje se. zbytek se bude dokazovat ve správním řízení.

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: Trvalé bydliště v zákazu vjezdu

TAZATEL16. července 2018 (07:52)

Vyplnil jsem si vzor a jedu to poslat. Mockrát děkuji za rady. Snad se ubráním.

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Trvalé bydliště v zákazu vjezdu

TAZATEL2. října 2018 (13:45)

Dobrý den všem. Tak můj případ nadále nekončí a již mám z 300 Kč zaplatit 2 500,- Kč!!

Na Magistrátu mi bylo vysvětleno, že je zde umístěna značka Zákazu vjezdu bez jakékoliv dodatkové tabulky, čili zde nesmí nikdo vjet a na argument, že zde v době mého parkování dodatková tabulka byla, nebere nikdo z vyšetřujících ohled.

Mám dokonce již i Smlouvu o právu na parkovací stání se zpětným datem od r. 2016 přímo od majitelem objektu, ale Magistrát toto absolutně neakceptoval (nejde v tomto případě o upření vlastnického práva vlastníka soukromého pozemku, který má právo na určení, kdo u něj na pozemku smí, či nesmí parkovat?).

Celý tento problém vznikl jedině z důvodu zmizelé dodatkové tabulky. Není však přeci v mé kompetenci tam tuto tabulku snad hlídat, či doplňovat. Počítám, že pokud mám smlouvu o parkovacím stání v objektu, vydanou majitelem, tak se o toto ani nemusím starat.

Magistrát jakékoliv mé argumenty neuznává, vydává je za mé soukromé názory, neakceptuje Smlouvu o právu na parkovací stání vydanou vlastníkem objektu a evidentně má k dispozici velmi šikovného právníka, který celý případ obrací tak, že jsem si (dle jeho výkladu) sám zhodnotil dopravní značení, uznal jej za neplatné a vědomě jej porušil (což mi samozřejmě nepřísluší a z tohoto pohledu jsem naplnil skutkovou podstatu - vzhledem k okolnostem to však takto není).

Své tvrzení jsem doplnil kopií smlouvy o parkovacím stání, výpisem z katastru nemovitostí a katastrálním plánkem, kde je místo označené i jako parkoviště, tudíž z logiky věci zde snad ani nemůže být všeobecná značka zákazu vjezdu.

V katastrálním plánku je i zřejmé, že objekt náleží k nemovitosti. Ani toto Magistrát však neakceptoval.

Jak jsem psal - značka zákazu vjezdu sem byla kdysi dána právě proto, aby zde jasně vymezila a chránila parkování pro nájemníky přilehlého domu.

Magistrát má samozřejmě fotodokumentaci, když už zde dodatková tabulka není a jediný můj důkaz může být foto z aplikace Google Earth, kde je dodatková tabulka jasně vidět (foto je však asi 7 let staré). O této fotce jsem Magistrát informoval, ale bezvýsledně. Vyšetřující dle mého vůbec neprověřil a nepřihlídl k účelovosti dané značky a ke všem dostupným důkazům, jinak by musel přijít na to, že mám pravdu.

Bohužel je to celé v režii Magistrátu, (který toto řeší ačkoliv v této věci není nestranný ani nezávislý) a pomalu mi to začíná připadat, že tam není nikdo, kdo by se chtěl dopátrat pravdy, spíše jde o to vybrat peníze.

Platbu odmítám a mám v plánu se dále odvolávat. Kámen úrazu pro mě ale je v tom, že se mám odvolávat stále ke stejné instituci (tedy Magistrát, který ve věci není nestranný), tudíž se dá počítat, že výsledek bude stejný, pouze s vyšší částkou, kterou mám uhradit.

Můžete mi prosím poradit, či pomoci s obhajobou? Není možné, aby Magistrát takto šikanoval občany a přehlížel jasné protidůkazi. Poslední rozhodnutí jsem dostal včera, 1. 10. 2018 a tedy mám do 16. 10. možnost odvolání.

Předem velmi děkuji za jakoukoliv odpověď a přeji pěkný, a podobnými institucemi nerušený den.

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Trvalé bydliště v zákazu vjezdu

ODBORNÍK2. října 2018 (15:58)

Bez znalosti konkrétního a celého spisu se nedá radit. Obhakoba bude podstatně dražší nežli pokuta. Mají fotku značky z toho dne?

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Trvalé bydliště v zákazu vjezdu

TAZATEL4. října 2018 (16:38)

Fotku značky z toho dne mají. Nic to ale nemění na tom, že zde byla dříve dodatková tabule a mám smlouvu o povolení parkovat na parkovišti přímo od vlastníka pozemku. Nevím, co už bych víc měl dodat. Přijdu si už jak nějaký trestanec a to jsem nikomu nic neudělal.

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Trvalé bydliště v zákazu vjezdu

ODBORNÍK4. října 2018 (19:14)

A mají ve spise stanovení dopravního značení? Tu značku tam musel někdo umístit a povolit. To je stěžejní.

Reagovat



Pomohly Vám tyto informace? Ohodnoťte prosím...
 

Podobné dotazy

Zákaz vjezdu dodatková tabulka mimo dopravní obsluhy
Dobrý den, minuli tyden nám nainstalovali před bránu firmy znacku zákaz vjezdu s dodatkovou tabulkou mimo zásobování. A začali každý den...
18. června 2018
Parkování v zákazu vjezdu
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, jak je to s parkováním v ulici, která je obydlená (mám zde také bydliště). Na začátku ulice je zákazová...
17. března 2024
Parkování
Dobrý den. Dostal jsem pokutu za to, že jsem parkoval na chodníku u svého baráku u plotu. Nebylo to úplně u vrat u vjezdu, ale nad ním vedle...
6. února 2018
Výše pokuty
Dobrý den, dne 6.1.2012 jsem byl zastaven hlídkou Policie ČR a po vylustrování mi bylo zděleno, že jsem byl vybodován a nesmím řídit. ŘP...
29. února 2012
Neobvyklý problém - vyhrazené parkování pro invalidy
Dobrý den, obracím se Vás s poněkud nezvyklým dotazem, se kterým zřejmě systém nepočítá, ale bohužel se takto děje. Před naším...
18. června 2014


Vyhledávání v Poradně


Ostatní příspěvky v poradně k bodovému systému:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Trvalé bydliště v zákazu vjezdu v poradně k bodovému systému na webu 12bodů.cz. Můžete se podívat i na ostatní dotazy nebo rovnou vložit nový dotaz.

Navigace:

Sdílejte...

Mohlo by se hodit...

Autokamera