12 bodů

Vše o bodovém systému nejen pro vybodované řidiče

Podruhé odebraná řp za alkohol (dotaz k bodovému systému)

Podruhé odebraná řp za alkohol

TAZATEL14. listopadu 2017 (11:02)

Dobrý den. byl mi podruhé odebrán řp za alkohol na 6 měsíců. Když sem úspěšně složil psychotesty, pani doktorka mi odmítla dát papír ze zprávou, že musim mít doklad o roční abstinenci od lékaře. jak mám dále postupovat? Když uplyne rok od odebrání musím dělat znova autoškolu?

Reagovat

RE: Podruhé odebraná řp za alkohol

ODBORNÍK14. listopadu 2017 (11:54)

Která doktorka? Psycholožka?

Reagovat

RE: RE: Podruhé odebraná řp za alkohol

TAZATEL14. listopadu 2017 (15:50)

Ano psycholožka u které sem dělelal psychotesty mě poslala k jiné doktorce. Jenže ta má volný termín až 15, ledno a to už bude déle než rok od odebrání řidičáku.

Reagovat

RE: RE: RE: Podruhé odebraná řp za alkohol

ODBORNÍK15. listopadu 2017 (07:13)

K jaké jiné doktorce?

Reagovat

RE: RE: RE: RE: Podruhé odebraná řp za alkohol

TAZATEL15. listopadu 2017 (17:50)

Benešov, Ordinace pro návykové nemoci - AT ambulance
MUDr. Olga Kasková
Od této doktorky musim mít papír, abych dostal záznam o psychotestech.od PhDr. Kateřina Nosková.

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: Podruhé odebraná řp za alkohol

ODBORNÍK15. listopadu 2017 (19:14)

Toto říká vyhl. č. 277/2004 Sb.:
1. Zdravotní způsobilost k řízení motorových vozidel je vyloučena u žadatele nebo řidiče, který je závislý na alkoholu (alkoholismus) nebo neschopný vzdát se požívání alkoholu tak, aby nebyla ovlivněna schopnost řídit motorové vozidlo (§ 84 odst. 3 zákona).
2. Zdravotní způsobilost k řízení motorových vozidel žadatele nebo řidiče,
a) který byl v minulosti závislý na alkoholu (alkoholismus) nebo neschopný vzdát se vlivu alkoholu při řízení, je podmíněna bezpečným abstinenčním obdobím; za bezpečné abstinenční období se považuje nezpochybněná důsledná a trvalá abstinence trvající alespoň 1 rok, jejíž prokázání vyplývá ze závěrů učiněných příslušným odborným lékařem, nebo
b) u kterého byly zjištěny opakované akutní intoxikace v anamnéze, lze uznat pouze na základě závěrů odborného vyšetření.
Pravidelná lékařská kontrola je podmínkou zdravotní způsobilosti vždy.

A toto zákon č. 361/2000 Sb.:

§ 87b [Komentář WK]
(1) Dopravně psychologickým vyšetřením se zjišťuje psychická způsobilost k řízení motorových vozidel (dále jen „psychická způsobilost“).
(2) Osoba podrobující se dopravně psychologickému vyšetření podle § 87a odst. 3 předloží psychologovi provádějícímu vyšetření posudek o zdravotní způsobilosti, který není starší než 30 dní.
(3) O výsledku provedeného dopravně psychologického vyšetření vydá psycholog posuzované osobě písemný posudek. Ze závěru posudku musí být zřejmé, zda je posuzovaná osoba psychicky způsobilá k řízení motorových vozidel, psychicky způsobilá k řízení motorových vozidel s podmínkou nebo psychicky nezpůsobilá k řízení motorových vozidel. Stejnopis posudku zašle psycholog do 5 pracovních dnů ode dne provedení vyšetření obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností příslušnému podle obvyklého bydliště nebo místa studia posuzované osoby.
(4) Psycholog vede evidenci o provedených dopravně psychologických vyšetřeních, ve které eviduje alespoň jméno, popřípadě jména, příjmení, adresu bydliště a rodné číslo posuzované osoby nebo datum narození, pokud jí rodné číslo nebylo přiděleno, datum a čas zahájení a ukončení dopravně psychologického vyšetření, doklady a záznamy o průběhu a výsledcích dopravně psychologického vyšetření, kopii vydaného posudku a případně údaje o zaslání kopie posudku obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností. Údaje, doklady a záznamy o dopravně psychologickém vyšetření se evidují po dobu alespoň 5 let ode dne jeho provedení.
(5) Rozsah, obsah a způsob provádění dopravně psychologického vyšetření a vzor posudku o výsledku dopravně psychologického vyšetření stanoví prováděcí právní předpis.

Dobře si přečtěte text vyhlášky. Zvažte, je-li to Váš případ. Podle mě spíš ne.
K zákonu: pokud jste předložil lélařský posudek a jste zdravotně způsobilý, pak přes to nejede vlak! Psycholožka zde vystupuje v roli orgánu veřejné moci a smí konata jen podle zákona. Ten ji neumožňuje nevydat posudek, který je kladný.

Reagovat



Pomohly Vám tyto informace? Ohodnoťte prosím...
 

Podobné dotazy

Vrácení ŘP
Dobrý den, v srpnu 2012 mi odebrali ridicský průkaz na 24 mesiců. Temer s jistotou muzu rict, ze mi ŘP vratí na polovinu trestu, ale musím na...
22. dubna 2013
Přezkoušení
Dobrý den, mám pár dotazů a nevím, kam jinam bych se obrátil. Za řízení pod návykovou látkou mi byl odebrán ŘP na dobu 18 měsíců....
23. června 2013
Psychotesty
Dobrý den 16.3. mě byl zabavenej ŘP za alkohol v krvi ( 0,31 ) dostal jsem pokutu 8 tisíc + 1 tisíc za nějaké rížení a na půl roku. po...
25. května 2017
alkohol
Dobrý den, prosím o radu. Před třemi roky mi byl již podruhé odebrán řidičský průkaz za jízdu pod vlivem alkoholu. Zákaz řízení byl na...
30. ledna 2016
Psychotesty
Dobrý večer chci se zeptat jestli musím dělat psychotesty, když jsem dostal zákaz řízení za alkohol 1.5 promile na 18 měsíců.
12. prosince 2019


Vyhledávání v Poradně


Ostatní příspěvky v poradně k bodovému systému:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Podruhé odebraná řp za alkohol v poradně k bodovému systému na webu 12bodů.cz. Můžete se podívat i na ostatní dotazy nebo rovnou vložit nový dotaz.

Navigace:

Sdílejte...

Mohlo by se hodit...

Autokamera