12 bodů

Vše o bodovém systému nejen pro vybodované řidiče

Ujetí od dopravní nehody (dotaz k bodovému systému)

Ujetí od dopravní nehody

TAZATEL17. října 2017 (15:25)

Dobrý den,
při couvání jsem se lehce opřel o jedno auto a škrábl přední mu nárazník. Nebylo nic rozbité a prasklé. Jen malý škrábanec. Hodně jsem spěchal a tak jsem jel dál a nic nehlásil ani nevyhledal majitele. Auto bylo leasingovky a tak to pan řidič nahlásil. za dva dny přijela policie ke mě domů. Provedli výslech a vše ostatní. Já jsem se přiznal, že jsem se o něj opřel, ale žádná škoda tam nebyla a tak jsem to nehlásil. Okamžitě mi zabavili řidičák a od té doby čekám a nic se neděje. Jsou to dva týdny a stále mě nikdo neinformoval. Pouze magistrát, že mají můj řidičák, ale to je vše.
Můžete prosím poradit jak mám postupovat? Mám čekat a vše jim odkývat a zaplatit? Nebo podat nějaké odvolání? Nebo si stěžovat?
Děkuji.

Reagovat

RE: Ujetí od dopravní nehody

UŽIVATEL A22. prosince 2017 (14:18)

Dobrý den, můžete mě prosím kontaktovat na mail onyx.s@seznam.cz? Jsem také z Tu a řeším něco podobného. Rád bych se zeptal jak to celé probíhalo a na co dál se připravit.
Děkuji.

Reagovat

RE: Ujetí od dopravní nehody

ODBORNÍK17. října 2017 (18:20)

Nejprve dojděte na magistrát a sdělte jim, že zadržení je protiprívní a ať vám řp hned vrátí. Dále budete potřebovat advokáta.

Reagovat

RE: RE: Ujetí od dopravní nehody

TAZATEL18. října 2017 (08:33)

Na magistrátě jsem byl a paní úřednice mi řekla, že nemůže nic dělat dokud jí nepřijde spis od policie. Že neví co vlastně se stalo a jak závažný můj čim byl. Vzhledem k tomu, že mi ale policie zabavila řp tak to muselo být závažné a tudíž mi ho určitě nedá.
Jakého mám hledat právníka? Se zaměřením na občanské právo? trestní právo?
Děkuji

Reagovat

RE: RE: RE: Ujetí od dopravní nehody

ODBORNÍK18. října 2017 (10:17)

Ve kterém městě? Pokud policie zadrží řp, musí mít zákonné důvody: §118a a 118b zákona o silničním provozu. Hlavně musí poslat oznámení o zadržení s důvody. Sám si neporadíte. Musí to být osoba, která se specializuje na problematiku přestupků a řidičských průkazů.

Reagovat

RE: RE: RE: RE: Ujetí od dopravní nehody

TAZATEL18. října 2017 (10:55)

Ve městě Turnov. Advokáta již sháním.
Důvodem je, že já (řidič) jsem způsobil dopravní nehodu, kterou jsem dle zákona byl povinen oznámit, což jsem neučinil a z místa dopravní nehody ujel.

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: Ujetí od dopravní nehody

ODBORNÍK18. října 2017 (11:46)

Má to i další vady...

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: Ujetí od dopravní nehody

ODBORNÍK18. října 2017 (11:37)

Pokud nebyla škoda, nebyla to DN.

Reagovat



Pomohly Vám tyto informace? Ohodnoťte prosím...
 

Podobné dotazy

Co dělat, ujetí od nehody?
Dobrý den, ozvala se mi policie, že jsem natočený na kameře, jak jsem před měsícem někomu při couvání z parkoviště poškrábal auto...
11. listopadu 2021
Ujetí od nehody?
Zdravím, před 10 dny jsem přehlédl při couvání vůz a opřel se o něj zadním rohem nárazníku o jehu přední nárazník v místě SPZ....
9. března 2019
Údajná nehoda na parkovišti - ujetí z místa
Dobrý den, o víkendu jsem byl s přítelkyní v nákupním centru služebním vozidlem. O necelý týden později, v pátek, mne kontaktovala...
23. června 2017
Ujeti od nehody
Zdravím, jel jsem po okreskach domů a predemnou se objevilo pomalu jedoucí auto. Když jsem vuz předjel, tak na mě řidič začal troubit, lepit...
30. července 2018
Ujetí od dopravní nehody
Dobrý den, Mám dotaz a to. Měl jsem auto zaparkované ve směru jízdy u patníku. Auta stála předemnou i zamnou. Při odjíždění ze...
3. dubna 2018


Vyhledávání v Poradně


Ostatní příspěvky v poradně k bodovému systému:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Ujetí od dopravní nehody v poradně k bodovému systému na webu 12bodů.cz. Můžete se podívat i na ostatní dotazy nebo rovnou vložit nový dotaz.

Navigace:

Sdílejte...

Mohlo by se hodit...

Autokamera