12 bodů

Vše o bodovém systému nejen pro vybodované řidiče

Alkohol - odebrání ŘP (dotaz k bodovému systému)

Alkohol - odebrání ŘP

TAZATEL13. dubna 2016 (21:56)

Dobrý den.
Byl jsem přistižen při jízdě pod vlivem alkoholu (první dech. zk. 0.26 , 2. zk. 0.25 - popíjeli jsme večer a špatně jsem odhadl čas odbourání alkoholu, což jsem přiznal i polici. Čas výjezdu jsem udal 8:00, dech. zk. proběhla 9:25. Byl sepsán protokol, ŘP mi byl ponechán a postoupeno ke správnímu řízení. Doposud jsem neměl žádný dopr. prohřešek a čistý trestní r.

Mohu v tomto případě počítat se 100% odebráním ŘP po dobu 6m - 12m?(Slyšel jsem - nevím, zda jde o aktuální info - že policie/přestup.komise má metodický pokyn do 0,24 nepřistoupit k odebrání ŘP a sakncionovat pouze finančně.) Pokud ano, jedná se tedy o hraniční mez. Myslíte, že má cenu takto či jakýmkoliv jiným způsobem před komisí argumentovat? Ppřípadně konzultovat, popř. nechat se zastupovat právníkem při řízení s cílem vyhnout se alespoň odebrání ŘP?
Mnohokrát děkuji za odpověď.

Reagovat

RE: Alkohol - odebrání ŘP

ODBORNÍK13. dubna 2016 (22:06)

Lze uspět, ale s dobrým právníkem.

Reagovat

RE: RE: Alkohol - odebrání ŘP

TAZATEL14. dubna 2016 (04:25)

Dobrý den, děkuji Vám za rychlou odpověď. Momentálně si vybavuji, že hranice byla 0,28 při prvním, druhá za 5min 0,27 - v ten moment jsem byl v šoku z toho, že jsem "nadýchal", tak jsem těm setinkám nevěnoval pozornost (aniž bych věděl o 0,20-0,24 limitu)tomu plus jsem neznalostí zákonů netušil, že při tak "nízké hladině" mohu přijít o ŘP. PČR mi bylo pouze řečeno "ať 2 hodiny neřídím a že můžu očekávat cca 5tisíc".

Jsem student a právního poradce si zřejmě nemohu dovolit (podle průzkumu min. 2-3 tisíce, navíc se nemám o co opřít, prostě jsem jel stále s alkoholem v sobě.)ŘP je pro mne důležitý, ale jako student jde i o finanční sankce. Pokud máte zkušenost (ač vím, že nejste jasnovidec), myslíte, že se bude pokuta pohybovat s přihlédnutím k hranici blížící se 0,24 v rozhraní spíše 2500,- až 10 000,- či mohu očekávat i vyšší.

Pokud by mi byl odebrán ŘP na 6 měsíců, lze zažádat (př. za jakých podmínek) a anulaci a navrácení po polovině "trestu"?

Především - užívám antidepresa Nardil, která mohou zvyšovat účinky (tj. i odbourávání alkoholu) - myslíte, že kdybych přinesl na přestupkové řízení potvrzení od lékaře, že tyto léky mohou zvyšovat účinky alkoholu, mohlo by mi to pomoci při stanovení pokuty (či snad i odpuštění od odevzdání ŘP?) - chápu, že nejste právník, jen asi máte nějaké zkušenosti s průběhem přestupkového řízení - mám velké obavy o to , jak se tam chovat abych si "nezvýšil" pokutu o x tisíc (které jsou pro mne zásadní). Myslíte,že pokorný a upřímný přístup /"večer jsme s kamarádem pili a ráno jsem absolutně neodhadl odbourávní alkoholu" by byl více na místě než se vymlouvat na léky (věděl jsem, že mohou zvýšit účinky alkoholu, a s takovou "výmluvou" jistě přichází každý druhý).

Děkuji Vám mnohokrát za strávený čas nad postem a fundovanou odpověď.

Reagovat

RE: RE: RE: Alkohol - odebrání ŘP

ODBORNÍK14. dubna 2016 (21:44)

Jedné, co Vám bezpečně sdělím, že po půlce můžete požádat.

Reagovat

RE: RE: RE: Alkohol - odebrání ŘP

TAZATEL14. dubna 2016 (04:27)

Pardon, možná byl ten alkohol 27/26 či dokonce oněch 25...byl jsem vážně v šoku a nevzpomínám si přesně, jelikož jízda v "opojení" je něco, co naprosto odsuzuji a opravdu se stydím za to, že jsem sedl za volant s touto hladinou v krvi.

Reagovat



Pomohly Vám tyto informace? Ohodnoťte prosím...
 

Podobné dotazy

zbytkový alkohol 0.24 a 0.26
Dobrý den, ráno jsem nadýchal 0.24 a při druhém měření po 5 min. 0.26 promile. Neznaje situace přiznal jsem večerní požití alkoholu. ŘP...
4. srpna 2014
Odebrání řp
Dobrý den, špatně jsem odhadl svůj zbytkový alkohol a po té, co jsem se prospal, jsem usedl za volant. Hned v první zatáčce jsem byl...
27. října 2014
Odebrání ŘP
Dobrý den, jsem řidič z povolání ročně cca. 100tisíc km, ŘP vlastním 30 let.Bez nehod, bez alkoholu. Bohužel kvůli osobnímu zkratu jsem...
3. června 2016
Naměření zbytkového alkoholu
Dobrý den, 17.8. jsem byl zastaven hlídkou a naměřili mi 0,36 a 0,35 promile alkoholu. Odebrání ŘP na místě. S policií jsem spolupracoval,...
20. srpna 2020
Alkohol za volantem
Dobrý den chtěl bych se Vás zeptat. V neděli mě rano zastavila hlidka Policie ČR a nafoukal jsem 1,00 a 1,04 promile, před jizdou jsem nic...
21. ledna 2019


Vyhledávání v Poradně


Ostatní příspěvky v poradně k bodovému systému:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Alkohol - odebrání ŘP v poradně k bodovému systému na webu 12bodů.cz. Můžete se podívat i na ostatní dotazy nebo rovnou vložit nový dotaz.

Navigace:

Sdílejte...

Mohlo by se hodit...

Autokamera