12 bodů

Vše o bodovém systému nejen pro vybodované řidiče

Bloková pokuta (dotaz k bodovému systému)

Bloková pokuta

TAZATEL8. dubna 2016 (20:21)

Dobrý den, chtěl bych poradit jestli mohu ještě něco proti obvinění z přestupku dělat a zda-li jsu mi povinni policisté na požádáníukázat kamerový záznam z vozidla.

Zde vám posílám část textu(kde jsem požadoval DI Olomouc o prošetření přestupku jako podnět k prošetření) aby jste měli náhled o jaký přestupek se jedná.
.....dne 6.3.2016 v 8:20 hod jsem byl obviněn policistou sl.č. 327250 z přestupku v Olomouci na křižovatce ulic Velkomoravská a Rooseveltova, že jsem nerespektoval signál „Stůj“ při řízení kamionu RZ 8T9 3246 s návěsem 3T4 1046. Po bezpečném dokončení odbočení vlevo za křižovatkou směr DC Ahold jsem soupravu zastavil a podrobil se dechové zkoušce s výsledkem 0,00 ‰ a vyslechl si obvinění z výše uvedeného přestupku.

Policista byl nekompromisní, chtěl jsem se k jeho pohledu na spáchaný přestupek vyjádřit, ale řekl mi, že se mnou nebude diskutovat, že má vše na kameře. Ptal jsem se ho jestli to je pokuta s body, řekl mi že asi bez trestních bodů. Chtěl jsem pokutu zaplatit na místě kartou, ale údajně jim nefungoval internet ve vozidle, tak mi dal podepsat lístek z bloku co jsem sice neměl dělat a počkat si na správní řízení. Požádal jsem policisty o náhled na záběr z kamery kdy se rozsvítilo červené světlo na semaforu, ale bylo mi řečeno, že nejsou povinni mi něco ukazovat. Po poradě s právníkem tak úplně pravdu nemě-li.

Můj pohled na danou situaci, kterou jsem se snažil policistům vysvětlit:

K uvedené křižovatce jsem přijížděl v momentě, kdy na semaforu svítila zelená. Při odbočování vlevo směrem k DC Ahold se mi asi 2 metry před vjezdem do křižovatky rozsvítila žlutá.

Vzhledem k délce a hmotnosti soupravy jsem situaci vyhodnotil tak, abych neohrozil prudkým bržděním vozidla za mnou a vedle mne, že jsem vjel do křižovatky kde jsem rychlost snížil na minimum, rozhlédl se, gestem ruky upozornil vozidlo stojící v protisměru, že bezpečně dokončím odbočování tak abych nikoho neohrozil a křižovatku jsem opustil.

Červené světlo jsem neviděl a ani nemohl vidět jak tvrdil policista.

Obvinění z přestupku mě mrzí, jsem řidič profesionál a jezdím bezpečně a podle pravidel silničního provozu. Na internetu jsem se dočetl, že postih za přestupek jak ho klasifikoval policista je postih 5 bodů a pokuta do 2500 Kč. Už jen plná výše pokuty svědčí o zaujatosti policisty.

Závěrem Vás žádám o prošetření přestupku a vyhodnocení na základě kamerového záznamu ze služebního vozidla, který mi byl odmítnut k nahlédnutí, a mého podání vysvětlení.

Pokutu uhradím dnes převodem z účtu, abych předešel následnému vymáhání.

Předem děkuji za výsledek prošetření dopravní situace....

Snad mi tady někdo odpoví a poradí.
Předem děkuji za odpověď
Ladislav Tekely

Reagovat

RE: Bloková pokuta

ODBORNÍK8. dubna 2016 (20:44)

V blokovém řízení se nedokazuje. Tudíž nebylo třeba Vám nic ukazovat. Jde o souhlas obviněného. Souhlasil jste. Měl jste možnost blokové řízení odmítnout. Pakby proběhlo správní řízení.

Reagovat

RE: RE: Bloková pokuta

TAZATEL8. dubna 2016 (20:58)

Ano souhlasil jsem s blokovou pokutou, protože policajt byl nepříjemný a tvrdil mi, že půjde o přestupek bez bodu. Skutečnost je jiná a já přišel o 5 bodů.

Reagovat

RE: RE: RE: Bloková pokuta

TAZATEL8. dubna 2016 (21:05)

Mohu se proti blokovému řízení přestupku odvolat a požadovat správní řízení??

Reagovat

RE: RE: RE: RE: Bloková pokuta

ODBORNÍK9. dubna 2016 (11:27)

Nemůžete, byl jste o tom poučen.

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: Bloková pokuta

TAZATEL9. dubna 2016 (20:10)

Poučen? A kým? Odvolat se mohu a již po druhé tak činím. Odvolat se dá podle právníků proti všemu. Dík, ale vaší pomoc asi už potřebovat nebudu.

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: Bloková pokuta

ODBORNÍK10. dubna 2016 (10:02)

Na pokutovém bloku, který jste podepsal je to napsané! Je třeba číst, co podepisujete.

Reagovat



Pomohly Vám tyto informace? Ohodnoťte prosím...
 

Podobné dotazy

vjetí do křižovatky na zelenou
Dobrý den, minulý týden se mi stalo, že jsem přijížděl ke světelné křižovatce ve které jsem chtěl odbočovat v levo. Již tam stála...
20. října 2018
Nedání přednosti v jízdě
Dobrý den, dnes jsem nedal přednost na velké světelné křižovatce při odbočování vlevo. Křižovatkou jsem projel normálně na zelenou a...
30. ledna 2020
Nedání přednosti v jízdě
Dobrý den, prosím o konzultaci v řešení níže uvedeného přestupku. Jedná se o údajné spáchání přestupku "nedání přednosti v...
11. ledna 2020
Pokuta
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, byl mi odebrán ŘP za návykové látky. Průběh: pan policista mi dal nějaký test na drogy, byl pozitivní na...
24. března 2013
Chybějící SPZ v předu vozidla
Dobrý den, v důsledku poškození neznámou osobou na parkovišti jsem přišel o přední SPZ na vozidle. Kvůli takto poškozenému vozidlu jsem...
21. února 2017


Vyhledávání v Poradně


Ostatní příspěvky v poradně k bodovému systému:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Bloková pokuta v poradně k bodovému systému na webu 12bodů.cz. Můžete se podívat i na ostatní dotazy nebo rovnou vložit nový dotaz.

Navigace:

Sdílejte...

Mohlo by se hodit...

Autokamera