12 bodů

Vše o bodovém systému nejen pro vybodované řidiče

Dosažení 12 bodů (dotaz k bodovému systému)

Dosažení 12 bodů

TAZATEL8. ledna 2015 (11:30)

Dobrý den.

Měl bych dotaz ohledně vybodování a situace, která se mi stala. Na začátek bych chtěl říct, že jsem nikdy žádnou nehodu neměl, a tudíž s tím nemám žádné zkušenosti. Proto se kdyžtak omlouvám za špatnou definici mé situace.

Dne 27.02.2014 se mi stala malá nehoda, o které jsem ani nevěděl a netušil jsem, že se stala.
Parkoval jsem u supermarketu a když jsem odjížděl, tak jsem parkoviště opustil, aniž bych si všiml, že bych spáchal nějaký přestupek. Téhož dne mi ale zazvonil telefon s tím, že jsem se měl otřít o auto, které parkovalo vedle mně. I když jsem s tím nesouhlasil, řekl jsem, že se na policejní stanici dostavím, a situaci objasním. Při příchodu na policejní stanici si mé auto nejprve vyfotili a poté se mnou situaci prošetřili.
Bylo mi jasně řečeno že ze situace vyváznu jen s pokutou. Sám vyšetřující policista mi řekl, že škodu vozidla hodnotí na 1.000 Kč.
Jako správný zodpovědný řidič jsem se zeptal na bodový systém, a bylo mi jasně řečeno, že mi body odečteny nebudou. Nevím, zda je to přilehčující okolnost, ale byla zde se mnou již dvacetiletá dcera, takže byla se situací obeznámená také.

Pokutu jsem uhradil a vše bylo v pořádku. Několik dní poté mi přišel dopis, kde se o nehodě píše, a vztahují se k ní tyto paragrafy

Ad.1 přestupku podle §125c odst. 1 písm. i) bod 4 zákona o silničním provozu porušením § 47 odst. 4 písm. c) zákona o silničním provozu.

Ad.2 přestupků podle paragrafu §125c odst 1 písm. k) zákona o silničním provozu porušením § písm. a), §47 odst. 4 písm. a), §47 odst. 4 písm. b) § 47 odst.5 písm a) zákona o silničním provozu.

Nijak jsem se tedy po tom nepídil, pokutu uhradil a vše bylo v pořádku.

Co čert nechtěl 23.12.2014 se mi stala dopravní nehoda. S řešením situace nemám žádný problém, pokutu jsem dostal minimální na místě, a byl jsem informován o tom, že mi bude strhnuto 5 bodů. Tudíž jsem si spočítal, kolik bodů mám zbývajících a uklidnil sám sebe, že v odebrání řidičského průkazu nejsem nijak ohrožen.

V úterý 6.1.2015 mi bylo poštou oznámeno, že řidičský průkaz musím odevzdat, jelikož došlo k vybodování. Ať jsem četl zprávu několikrát ( myslím z první nehody ) o snížení bodů nebylo nic zmíněno, a jak jsem již napsal, policista mi sám řekl, že mi body nebudou odečteny, protože se jedná pouze o přestupek.

Ještě se chci zeptat, zda jsou povinni mi oznámit, že mi dané body strhly, pokud se tak stalo a já o tom ani nevím. Ano, zajisté, vím, že existuje evidence řidičů a já si tam své body můžu hlídat, ale nijak jsem se o to nezajímal, když mi bylo řečeno, že dostanu jen pokutu.

Chci tedy žádat o Vaší radu a pomoc, jelikož s tím nemám žádné zkušenosti.
Byl bych vděčný, děkuji Bělunek.

Reagovat

RE: Dosažení 12 bodů

ODBORNÍK8. ledna 2015 (23:34)

Nikdo Vám není povinen hlásit nic o bodech. Neměl jste s těmi přestupky souhlasit. Můžete podat námitku a najmout si právníka. Sám si neporadíte.

Reagovat



Pomohly Vám tyto informace? Ohodnoťte prosím...
 

Podobné dotazy

ujetí od nehody
Dobrý den, prý jsem při parkování někomu poškodila vůz, bohužel si nejsem ničeho vědoma. Už probíhá správní řízení mají...
15. srpna 2013
§ 125c odst.1 písm. k) zákona o silničním provozu
jsem předvolán ke správnímu řízení dle § 125c odst.1 písm. k) zákona o silničním provozu tímto jednáním jsem se měl porušit §4...
9. ledna 2016
§ 125c odst. 1 pism. f ) bod 7
Dobrý den, mám dotaz, mužete mi prosím pomoct? Na komunikaci kde nebylo dle značení zákaz předjíždění ani plná čára jsem mohl...
11. září 2017
2x rychlost
Dobrý den, 2x jsem byl změřen městskou policí, chtěl jsem se zeptat na to jak je to s body, když v příkazu je psáno: V tomto...
31. ledna 2023
Stání na invalidech
Dobrý den,před časem jsem zastavila na stání pro invalidy,tohoto označení jsem si nevšimla,ve správním řízení mi bylo sděleno obvinění...
26. března 2012


Vyhledávání v Poradně


Ostatní příspěvky v poradně k bodovému systému:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Dosažení 12 bodů v poradně k bodovému systému na webu 12bodů.cz. Můžete se podívat i na ostatní dotazy nebo rovnou vložit nový dotaz.

Navigace:

Sdílejte...

Mohlo by se hodit...

Autokamera