12 bodů

Vše o bodovém systému nejen pro vybodované řidiče

Havárie na dálnici - nedání přednosti v jízdě (dotaz k bodovému systému)

Havárie na dálnici - nedání přednosti v jízdě

TAZATEL11. října 2016 (23:20)

Dobrý den,
tento týden se mi stala nešťastná událost na dálnici při výjezdu z Prahy cca na této poloze( 50°05'45.6"N 14°17'45.9"E)téměř u výjezdu z Evropské - směr z Prahy.

Jak je známo, tak tato dálnice je nyní rozkopaná, provoz je díky tomu omezen a tvoří se tam kolony. Levý pruh je tam odkloněn do levého pruhu protisměru a pravý pruh se opodál odklání do levého pruhy po směru, protože se opravuje pravá část vozovky. Nákladní vozidla a jiná tam smějí jet pouze po pravé straně, ale mačkají se tam i osobní automobily(nejspíše z důvodu, že později je možnost odbočení z dálnice).

Jelikož já jezdím dál, tak automaticky zůstávám v levém jízdním pruhu, který mě automaticky vyvede do levého v protisměru. Při průjezdu v levém pruhu mi ale těsně před rozdělením silnic vjel osobní automobil z pravého do levého pruhu a v tuto chvíli jsem by cca 10 metrů za vozidlem a nestihl jsem včas zareagovat. Osobní automobil jsem neměl šanci vidět dřív než v tomto okamžiku, protože hned za ním stál kamion.

Při střetu jsem automobil srazil předním, pravým blatníkem do jeho levých, zadních dveří. Po střetu jsem zůstal stál před tímto automobilem a naštěstí se nikomu nic nestalo.

Z nehody jsem byl v šoku a to i zřejmě proto, že jsem se nikdy dřív žádné nehody neúčastnil. Řidič měl v autě další dva pasažéry a sám byl policista. Přesto jsem zavolal policii, která když přijela, tak s řidičem ukázaly odznaky a dali nám na výběr, že buď se dohodneme nebo zavolají výjezdovou služby, která posoudí, kdo je viníkem.

Když jsem vznesl argument, že to není moje vina, tak byl každý proti mě (že jsem je určitě rychle a že jsem to měl předvídat), pod tímto nátlakem a ze šoku jsem kývl, že je to tedy moje vina takto jsme sepsali protokol.

Když jsem se pak ale po této události vzpamatovat, tak se mi vše vybavilo a že toto nemohla být moje vina za žádnou cenu.

Má otázka na toto téma tedy zní:
Je možné změnit svoji výpověď, aby se tato událost mohla přešetřit?

Mnohokrát děkuji za odpověď.
S pozdravem,
VR

Reagovat

RE: Havárie na dálnici - nedání přednosti v jízdě

ODBORNÍK11. října 2016 (23:29)

Pokud jste nepodepsal pokutový blok, můžete v pozici obviněnéhotvrdt do chcete. Toto byl jen úřední záznam.

Reagovat

RE: RE: Havárie na dálnici - nedání přednosti v jízdě

TAZATEL11. října 2016 (23:34)

Pokutový blok jsem nepodepsal. Policie nám dala jen dýchnout a chtěla, ať se mezi sebou dohodneme.

Předpokládám, že změnu výpovědi bych měl nahlásit na policii, je tomu tak?

Reagovat

RE: RE: RE: Havárie na dálnici - nedání přednosti v jízdě

ODBORNÍK12. října 2016 (07:28)

Teď je cokoli zbytečné. Policie to předá na Magistrát a tam se můžete bránit. Policisté nemohou dát policistovi pokutu ani je neprojednává Magistrát, ale nadřízený. To je důvod proč ukazoval placku.

Reagovat

RE: RE: RE: Havárie na dálnici - nedání přednosti v jízdě

TAZATEL11. října 2016 (23:49)

Každopádně je nehoda nafocena a pozice automobilů vyznačeny na silnici policií.

Reagovat



Pomohly Vám tyto informace? Ohodnoťte prosím...
 

Podobné dotazy

Dopravní nehoda
Dobrý den, měl bych otázku ohledně přejíždění z pruhu do pruhu. V říjnu minulého roku jsem měl dopravní nehodu když jsem přejížděl...
24. března 2016
Úhybný manévr
Dobrý den Na čtyřproudé komunikaci v obci se mi stala zajímavá událost, která se naštěstí obešla bez nehody. Při jízdě za pomalu...
12. dubna 2022
Změna jízdního pruhu u křižovatky
Dobrý den, mám na Vás dotaz na který marně hledám odpověď ohledně přejíždění z pruhu do pruhu u křižovatky. Pokud před křižovatkou...
22. dubna 2022
Měření v protisměru
Dobrý den.Prosím o váš odborný názor situace : včera k večeru cca 19:30 jsem projížděl po D48 z Českého Těšína směrem na...
23. června 2021
razeni z leveho do praveho pruhu
Dobrý den, mám otázku - včera jsem se řadil v Olomouci z levého pruhu do pravého a auto vedle mě jsem měl v mrtvém úhlu tudíž jsem ho...
31. března 2017


Vyhledávání v Poradně


Ostatní příspěvky v poradně k bodovému systému:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Havárie na dálnici - nedání přednosti v jízdě v poradně k bodovému systému na webu 12bodů.cz. Můžete se podívat i na ostatní dotazy nebo rovnou vložit nový dotaz.

Navigace:

Sdílejte...

Mohlo by se hodit...

Autokamera