| Prosba o radu zasílám Vám svoji prosbu o pomoc. Dovolil jsem si nesouhlasit s úředníkem tak mi prodloužil zadržení Ř průkazu o jeden rok. Nemněl jsem se... | 24. března 2018 |
| jízda s propadlou STK Dobrý den. Při namátkové silniční kontrole 30.9.2016 jsem bohužel zjistil, že STK mě skončila v 5/2016 takže se jednalo o jízdu bez STK.... | 22. prosince 2016 |
| Parkování Dobrý den, prosím o vysvětlení jak to paní referentka myslí když v odpovědi píše že ja na takto vyznačeném parkovišti stát nesmím?... | 11. dubna 2013 |
| Prošlá technická: trest pro řidiče na místě a následně pro provozovatele sprdel Dobrý den, Na konci června byla na mém autě policií zjištěna prošlá technická o necelý měsíc. Auto tou dobou řídil můj bratr,... | 20. července 2016 |
| pokuta Lze být za jeden a tentýž přestupek dvakrát trestán? Při silniční kontrole bylo Policií ČR zjištěno, že má moje vozidlo 14 dní... | 20. srpna 2015 |
Na této stránce je zobrazen příspěvek Jízda bez stk. v poradně k bodovému systému na webu 12bodů.cz. Můžete se podívat i na ostatní dotazy nebo rovnou vložit nový dotaz.
Navigace:
Jízda bez stk.
TAZATEL20. dubna 2016 (22:18)Dobrý večer.Chtěl bych se vás zeptat, jako odborníka na danou problematiku.Dnes jsem byl policií pokutován za prošlou stk 19 dní.Pokutu já jako řidič jsem dostal na místě 2000 kč.Bylo mě sděleno,že jsem porušil 5/1a-361/2000.První otázka zní,kolik bodů je za tento prohřešek?Dále bych se chtěl zeptat, jaká finanční sankce hrozí provozovateli vozidla v následném správním řízením ?Na závěr bych chtěl jenom podotknout, že se jednalo o kontrolu expertní mobilní jednotky,která shledala vůz plně způsobilý a bez vážných závad.
ReagovatDěkuji za odpověď
RE: Jízda bez stk.
ODBORNÍK23. dubna 2016 (12:04)Body za to nejsou. Pokud jde o provozovatele:
Reagovat§ 125d
Správní delikty právnických a podnikajících fyzických osob
(1) Právnická nebo podnikající fyzická osoba se dopustí správního deliktu tím, že jako provozovatel vozidla
a) v rozporu s § 10 odst. 1 písm. a) přikáže nebo dovolí, aby bylo v provozu na pozemních komunikacích použito vozidla, které nesplňuje podmínky stanovené jiným právním předpisem2),
RE: RE: Jízda bez stk.
TAZATEL23. dubna 2016 (21:09)Dobrý večer.Moc vám děkuji za odpověď.Ještě bych se chtěl prosím zeptat,jaká finanční sankce hrozí provozovateli vozidla.Děkuji Janiš.
ReagovatRE: RE: RE: Jízda bez stk.
ODBORNÍK27. dubna 2016 (16:35)Do 100 000
Reagovat