12 bodů

Vše o bodovém systému nejen pro vybodované řidiče

Prednost prii zmene jizdniho pruhu pri najizdeni do krizivatky (dotaz k bodovému systému)

Prednost prii zmene jizdniho pruhu pri najizdeni do krizivatky

TAZATEL13. prosince 2020 (15:51)

Dobry den,

rada bych se zeptala na situaci kdy prijizdim do krizovatky, ktera ma tri odbocovaci pruhy. Prvni pruh vede rovne a doleva, druhy pruh je vnitri odbocovaci pruh doprava, treti pruh je vnejsi odbocovaci pruh doprava.

Pri vjizdeni do krizovatky jsem byla zarazena v prvnim rovne vedoucim pruhu a potrebovala jsem se zaradit do vnitrniho odbocovaciho pruhu vedouciho do prava. V soucasnou chvili se vsak do stejneho pruhu chtelo zaradit i auto jedouci z vnejsiho odbocovaciho pruhu doprava, cimz doslo ke stretu vozidel.

Pri razeni do vnitrniho odbocovaciho pruhu jsem dala vystrazny blinkr, ve zpetnem zrcatku jsem zkontrolovala ze je pruh cisty, ale bohuzel auto jedouci ve vnejsim obdocovacim pravem pruhu jelo rychleji a v momente kdy ja uz byla se svym vozem ze dvou tretim v pozadovanem pruhu, toto auto mi prekrizilo cestu a predjelo me s tim ze mou pravou predni stranu vozu skrablo svou levou zadni casti vozu. Nezaznamenala jsem ani ze by dal vystrazny blinkr, ale to uz ted asi neprokazu.

Okamzite jsem zastavila a dala vystrazne znameni, nacez druhe auto nakonec zastavilo take (nejprve to vypadalo, ze odjede).

Pri reseni situace vsak druhy ridic sdelil ze jeho skodu nebude resit a ze specha, tak jsme si alespon vymenili cisla. Nasledujici den se vsak druhy ridic ozval ze ma skodu za 1500 korun.

Nejsem si vsak vubec jista kdo mel v teto situaci prednost a kdo se v tu chvili dopustil dopravniho prestupku, tim spise, ze se u me jedna o novy automobil a vznikla skoda je o poznani vyssi.

Vim, ze kdyby vsechny pruhy vedly rovne, ma prednost ridic zprava, ale pokud je ridic zprava ve vnejsim pruhu odbocujicim doprava a rozhodne se zmenit pruh za vnitrni pruh odbocujici doprava coz mi ani moc nedava logiku, nemela byt prece jen prednost na me strane? Pripadne nejednalo se o chybu nas obou a bylo jeste vubec v krizovatce menit pruhy (bylo to tesne na hranici konce prerusovanych a zacatku plnych car)

Dekuji predem za odpoved

Reagovat

RE: Prednost prii zmene jizdniho pruhu pri najizdeni do krizivatky

ODBORNÍK14. prosince 2020 (19:53)

Je to nesrozumitelné. Musel bych vidět obrázek s popisem.

Reagovat



Pomohly Vám tyto informace? Ohodnoťte prosím...
 

Podobné dotazy

Projetí křižovatky ve špatném pruhu.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaký postih hrozí v následující situaci: Dvouproudová silnice -> křižovatka. Pravý pruh rovně a...
16. června 2017
podjíždění zprava?
dobrý den, dnes se mi stala velice nepříjemná situace při jízdě v obci, kde se za křižovatkou rozšiřuje silnice do dvou pruhů ve stejném...
31. srpna 2014
Jízda přes zebru
Dobrý den, na silnici o 2 pruzích v jednom směru snížili před křižovatkou počet jízdních pruhů na jeden (pravý pruh je sveden zebrou do...
17. října 2012
Odboceni vlevo pres dvojitou caru a na semaforech odboceni vpravo z prostredniho pruhu pro jizdu rov
Dobry den jsem zacinajici ridic a dnes jsem zazmatkoval, protoze jsem spatne odbocil. Mel jsem na krizovatce odbocit vpravo, ale nevsiml jsem si...
5. června 2020
Pruhy
Dobrý den těsně před křižovatkou jsem nevěděl do jakého pruhu se mám přesně zařadit a přikázaný směr byl buď do leva nebo do prava...
25. května 2013


Vyhledávání v Poradně


Ostatní příspěvky v poradně k bodovému systému:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Prednost prii zmene jizdniho pruhu pri najizdeni do krizivatky v poradně k bodovému systému na webu 12bodů.cz. Můžete se podívat i na ostatní dotazy nebo rovnou vložit nový dotaz.

Navigace:

Sdílejte...

Mohlo by se hodit...

Autokamera