12 bodů

Vše o bodovém systému nejen pro vybodované řidiče

předvolání obviněného k ústnímu jednání_invalida průkaz (dotaz k bodovému systému)

předvolání obviněného k ústnímu jednání_invalida průkaz

TAZATEL7. června 2020 (13:17)

Dobrý den,
předem se omlouvám, že tím obtěžuji, jen jestli bych mohl poprosit o radu co nyní dělat. Byť se asi nejedná o body, ale nevím si s tímto přesně rady. Byl jsem vyzvednout vozidlo, které vlastní s.r.o. na místě, kde bylo zaparkováno. Mělo to být místo pro invalidní osobu, s tím, že ve vozidle byla umístěna karta invalidy. Městská policie vozidlo nechala odtáhnout s tím, že se domnívá(!), že jde o falsifikát. A nyní přišla výzva od městské části, kde hrozí pokuta až 10tis. Kč prý dle: § 2 odst. 1) zákona č.251/2016 Sb. Uvádí místo, čas, číslo průkazu a osobu, která se daného měla dopustit.
Osoba šlo vozidlo pouze vyzvednout z odtah.parkoviště, z vodila, které osobě nepatří nevydala městské polici nic. Městská policie má nejspíše videozáznam, kdy strážník vyhrožuje, resp. vyzývá jménem zákona o vydání karty. Odpověď na místě: nerozumím vám, nevím, nerozumím. Nevydáno nic.
Vážně se omlouvám, že tím otravuji, jsem prostě jen pěšák, kterému teď hrozí pokuta až 10tis. Je to vozidlo v majetku firmy, vozí se tím důležitá osoba, která by zabila, kdyby cokoliv z auta bylo vydáno, invalidu asi má, ale známe to, jak to v takoví lidé mají, v Praze je to v centu každé druhé auto atd.
Byla by nějaká rada jak případně co úředníkovi nejlépe sdělit? či to říci takto jak to bylo? Moc děkuji za názor někoho znalého, vážím si vašeho času a děkuji moc.

Reagovat

RE: předvolání obviněného k ústnímu jednání_invalida průkaz

ODBORNÍK7. června 2020 (13:59)

Viní z tohoto:
§ 2 Přestupky proti pořádku ve státní správě vyskytující se na více úsecích státní správy
(1) Fyzická, právnická nebo podnikající fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že neoprávněně zhotoví reprodukci ceniny nebo neoprávněně zhotoví anebo uvede do oběhu předmět, který by mohl být zaměněn s ceninou, nebo si takový předmět neoprávněně nechá zhotovit anebo jej neoprávněně užije.
Není zřejmé, o jakou výzvu se jedná. Od toho je třeba vycházet.

Reagovat

RE: RE: předvolání obviněného k ústnímu jednání_invalida průkaz

TAZATEL7. června 2020 (14:35)

Dobrý den,
předem děkuji za velmi rychlou reakci. S dovolením doplňuji. Přišlo "Oznámení o zahájení řízení o přestupku z moci úřední a předvolání obviněného k ústnímu jednání". Pak to tedy Korona-stav zastavil, přišlo jen "zrušení ústního jednání" a teď opět "Předvolání obviněného k ústnímu jednání".
Cituji z dopisu: " ...správní řád zahájil z moci úřední o přestupku...tím, že zhotovil/užil apod. ...kterého se měl dopustit XY tím, že dne XY, v době XY na místě XY užít při parkování na vyhrazeném parkovišti ve vozidle XY neplatný průkaz O7 č.(je zde uvedeno číslo), za což hrozí pokuta do 10.000 Kč.
A je nařízen termín konání ústního jednání v předmětné věci. Podle § 36 odst. 3 správního řádu cituji: "Vám závěrem tohoto ústního jednání - před rozhodnutím - budce dána možnost vyjádřit se k podkladům rozhodnutí.

Tedy chtějí věc řešit ústně, jak čtu tak na jednání rovnou rozhodnout. Pokud rozhodnou po uložení pokuty, s čím bych rád nesouhlasil, byl by nějaký tip, rada? Uvedu jak jsem psal, že jsem vozidlo šel pouze vyzvednout, já ho tam nezaparkoval. Ano, odmítl jsem následně městské policii na odtahovém parkovišti (kam přijeli 4, nasazovali si rukavice, obestoupili mě, já tam v obleku, docela vyjukaný co se to děje) vydat cokoliv z auta. Tvrdí, že tam byl uvedený průkaz. To tvrdí, a mají pravděpodobně fotografii z místa, kde bylo vozidlo zapakováno před odtahem. Děkuji za rady, jakékoliv uchopitelné rady.

Reagovat

RE: RE: RE: předvolání obviněného k ústnímu jednání_invalida průkaz

ODBORNÍK7. června 2020 (15:27)

Viděl Vás někdo tam ten průkaz dávat nebo z auta vystupovat?

Reagovat

RE: RE: RE: RE: předvolání obviněného k ústnímu jednání_invalida průkaz

TAZATEL7. června 2020 (20:10)

Ač to bylo v centru města, Václavské nám., kde bylo vozidlo zaparkované a odkud bylo odtaženo (asi během 15ti minut) tak je myslím, že nikdo neviděl osobu, která vozidlo zaparkovalo a z vozu odešla. Můžu se domýšlet, že existuje možná nějaký kamerový záznam, ale je to více jak 3-4 měsíce stará věc a tedy není pravděpodobné, že by záznam existoval.
Ještě mám informaci od osoby, která vozidlem jezdí a je řekněme "důležitá" je, že může doložit, že vozidlem jezdí mnoho osob, mezi nimiž je i osoba ZTP, tedy s průkazem, pokud to věci mělo/mohlo pomoci.
Záznam bude dle mého "jen" od Městské policie, kdy si strážník s doprovodem dalších strážníků zapnul kameru na odtahovém parkovišti, kde mně pod pohrůžkou jménem zákona a vypadalo to, že snad použijí donucováky vyzýval k vydání karty. Odpověď jak jsem psal: "nerozumím, nevím, nechápu, nerozumím". Záznam cca 1-2 minuty, stále dokola. Karta již za sklem nebyla, video s kartou mít nemůže. Může a asi bude fotografie z místa odtanu asi tedy s nějakou kartou invalidy, s číslem karty. Tuto není možné doložit, šéf může doložit jinou jak píšu.
Vím a fakt se omlouvám, možná trošku zamotanější, ale opravdu děkuji za rady a názor jak to uchopit...

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: předvolání obviněného k ústnímu jednání_invalida průkaz

ODBORNÍK8. června 2020 (12:31)

Dobrá, ale na základěčeho došli k názoru, že jste to tam dal Vy? Asi bude nejůépe zajít n aúřad a ještě před ústním jednáním ofotit spis.
Budou muset především dokázat, že jste to byl Vy, kdo to tam dal.
Rozhodně bych u jednání neřekl ani slovo.

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: předvolání obviněného k ústnímu jednání_invalida průkaz

TAZATEL8. června 2020 (13:16)

Dobrý den přeji,
jdu tam zítra ráno k danému ústnímu jednání. Rozumím otázce, jak došli k názoru, že to umístila osoba xy. To nemají dle mého, jak prokázat. I kdyby existoval cca 3-4 měsíce starý kamerový záznam z centra Prahy, že někdo umisťuje kartu za čelní okno, tak těžko prokáží, že to byla ta či ona osoba. Já byl na jiném místě, což mi mohou dokázat i svědci.
Myslíte, že jim jde o to, že zkouší/zkusí tvrdit, že jsem kartu ZTP umístil za sklo já? To vyvrátím. A myslíte, že je u jednání nic neříkat? Tedy např. využít práva a odmítnout vypovídat? Nebude to přitěžující okolnost pro úředníka? A proti rozhodnutí úředníka existuje nějaký opravný prostředek, odvolání, odpor, nevím..? Děkuji! moc...

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: předvolání obviněného k ústnímu jednání_invalida průkaz

ODBORNÍK8. června 2020 (13:20)

Řekl bych jedinou větu: "nejsem subjektem projednávaného přestupku". Tedy jinými slovy, že jste to nebyl Vy. Víc bych nevypovídal. To je Vaše svaté právo. Povinnost dokazovat mají oni.
I kdyby rozhodli, tak je možnost odvolání. Dobře čtěte poučení. Nechte si udělat kopii celého spisu.

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: předvolání obviněného k ústnímu jednání_invalida průkaz

TAZATEL8. června 2020 (13:56)

Super, děkuji za jasné, logické rady. Vážně, moc si toho vážím, že se taková věc dá tady takto probrat. Jsem normální slušný člověk, jezdím dle předpisů, mám zcela čistý štít co se bodového konta týká, jen pro představu. Jezdím dle předpisů, jen prostě občas musím já či kolega s šéfem zastavit někde, kde to třeba není dobře.
Zpět k věci, sdělím vámi uvedené, že "nejsem subjektem projednávaného přestupku". Poučení přečtu dobře, myslíte, že by tam mohlo být něco "schovaného" či co máte případně na mysli, číst poučení dobře? Kopii celého spisu si samozřejmě nechám udělat.
Mě ještě napadá, ale možná motám dvě (či více) věcí dohromady, ...že úředník může mít videozáznam z kamery strážníka městské policie, který, jak jsem psal, přijel jako extra důležitý, s kolegy (vážně asi 4 nebo 5 strážníků) a ať jim vydám kartu ZTP. NA videu cca 1-2 minuty může být jak mě vyzývá jménem zákona, aŤ mu vydám kartu, která již za oknem auta nebyla(!) a nemají ji natočenou, proto říkám, nerozumím, nechápu, nevím co chcete...ale v předvolání k ústnímu jednání mi píšou, že já jsem podezřelý ze spáchání přestupku §2 odst.1 č.251/2016 Sb. tak to by video strážníka nebylo k ničemu, že? Děkuji moc...

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: předvolání obviněného k ústnímu jednání_invalida průkaz

ODBORNÍK8. června 2020 (18:55)

Počkejte jak se to vyvine. na závěr jednání se vezměte lhůtu na písemné vyjádření. Povinnost dokazovat má správní orgán. Vy nemáte povinnost se vyviňovat.

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: předvolání obviněného k ústnímu jednání_invalida průkaz

TAZATEL8. června 2020 (22:27)

Dobře, opět myslím rozumím a souhlasím. Již jsem z toho lehce nervozní, zítra ráno mě to čeká... vyčkat musím, počkám na závěr předvolání, tedy jednání a děkuji za radu a tip, vezmu si lhůtu na písemné vyjádření. To jsem nevěděl, že mohu a zní to dobře... Ještě jednou děkuji a uvidím(e) zítra.. s dovolením když tak napíšu po jednání. Děkuji a přeji hezký klidný večer!

Reagovat



Pomohly Vám tyto informace? Ohodnoťte prosím...
 

Podobné dotazy

Stání vozidla na místě určeném pro invalidy
Dobrý den, včera jsem zaparkoval na místě určeném pro invalidy s invalidou jsem byl a měl jsem i jeho průkaz, ale bohužel jsem zaměnil...
6. listopadu 2019
přestupek z 2.1.2013
Dobrý den, 1.6 mi přišla výzva od policie ČR: Podle par.61 odst.1 zákona č.273/2008 sb. o Policii ČR, Vás vyzývám, jako osobu, která...
30. července 2013
Zabavení vozidla
Dobrý den, pracuji v Praze a můj přítel si vypůjčil vozidlo aniž bych o tom věděl a přitom nevlastní řidičské oprávnění. Zastavila...
29. února 2012
Svěření vozidla osobě bez ŘP
Dobrý den, chtěl bych se zeptat co mi hrozí za to (jak velká pokuta), když jsem svěřil vozidlo osobě bez ŘP, vozidlo bylo asi minutu...
11. července 2020
Parkování na místě vyhrazeném pro invalidy
Zaparkoval jsem na místě pro invalidy. Při příjezdu na parkoviště s podélným stáním, jsem zaparkoval mezi dva vozy. Na komunikaci ležel...
15. března 2013


Vyhledávání v Poradně


Ostatní příspěvky v poradně k bodovému systému:

Na této stránce je zobrazen příspěvek předvolání obviněného k ústnímu jednání_invalida průkaz v poradně k bodovému systému na webu 12bodů.cz. Můžete se podívat i na ostatní dotazy nebo rovnou vložit nový dotaz.

Navigace:

Sdílejte...

Mohlo by se hodit...

Autokamera