12 bodů

Vše o bodovém systému nejen pro vybodované řidiče

Překročení rychlosti v obci o 20+ km/h (dotaz k bodovému systému)

Překročení rychlosti v obci o 20+ km/h

TAZATEL11. března 2020 (11:04)

Dobrý den,

dnes jsem jel do práce stejnou cestou jako každý den a velmi mě zaskočilo, když jsem si na poslední chvíli všiml policisty s radarem, který mě navíc vyfotil (blesknul). Nechápal jsem z jakého důvodu, protože na tachometru jsem měl asi 53-55 km/h, což už mám vysledováno, že je v reálu tak 48 km/h.

Když jsem se vracel zpět, tak už policista dokonce zastavoval vozidla a radar tam stále stál. Jelikož už houstl provoz, tak jsem měl dost času měřený úsek prostudovat. Policie si tam přinesla bez jakéhokoliv důvodu dočasnou značku 30 a za cca 20 m dlouhý úsek se postavili s tím radarem. Jindy tam samozřejmě tato značka není a jezdí se normálně 50.

Chtěl bych se zeptat:

1) Toto se opravdu smí? Chápu, že Policisté musí hlídat, aby lidé nejezdili, jak blázni, ale toto mi už přijde opravdu jako házení klacků pod nohy.

2) Někde jsem tu četl, že pokud mě Policie nezastaví, tak dostanu pokutu, ale body se neberou. To platí i v případě, že bych tu třicítku překročil např. o 23 km/h, což už je závažnější přestupek za 3 body?

Předem moc děkuji za odpověď.

Mašek

Reagovat

RE: Překročení rychlosti v obci o 20+ km/h

ODBORNÍK11. března 2020 (11:20)

1) ta značka tam nebyla určitě svévolně. To nelze
2) v tomto případě to tak není. Budete vyzván, abyste označil řidiče

Reagovat

RE: RE: Překročení rychlosti v obci o 20+ km/h

TAZATEL11. března 2020 (11:45)

Děkuji za odpověď a objasnění.

1) Touto cestou jezdím 5 let a tato značka tam opravdu nikdy nebyla. Koukal jsem se na mapy, tam také není a Waze také ukazuje 50. Ale s tím už samozřejmě zpětně nic neudělám, měl jsem být obezřetný i tak.

2) A zde také platí, že se mohu odmítnout vypovídat vůči osobě blízké? A pokud je překročení do 20 km/h, tak je řidič také vyzván?

Omlouvám se, že se takto hloupě vyptávám, ale nikdy jsem ještě neudělal žádný přestupek a v podstatě nevím, co smím a nesmím. Za normálních okolností bych se asi i šel poctivě přiznat, ale toto mě tak vytočilo, že se sebe nechci dělat otloukánka.

Reagovat

RE: RE: RE: Překročení rychlosti v obci o 20+ km/h

ODBORNÍK11. března 2020 (12:44)

2) až něco přijde, přečtěte si poučení o Vašich právech. Tam je vše napsané

Reagovat

RE: RE: RE: RE: Překročení rychlosti v obci o 20+ km/h

TAZATEL11. března 2020 (18:57)

Dobře, mnohokrát děkuji.

Ještě poslední dotaz, abych v tom měl zcela jasno.

Vyzván k označení řidiče budu z důvodu pokud byla překročena rychlost o 20 km/h a více nebo z důvodu, že měření prováděl Policista?

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: Překročení rychlosti v obci o 20+ km/h

ODBORNÍK11. března 2020 (21:47)

protože vás nezastavili

Reagovat



Pomohly Vám tyto informace? Ohodnoťte prosím...
 

Podobné dotazy

Překročení rychlosti o 30km/h
Dobrý den, dneska se mi stala nepříjemná situace. "Táhnul" jsem se v obci za dvoumi osobními automobily. Je to dlouhá obec, kterou...
8. prosince 2021
Měření rychlosti radarem "s obsluhou"
Dobrý den, projel jsem v obci kolem policie měřící rychlost radarem na stativu o 40 km/h nad limit ovšem bez zastavení policií. Měl bych...
4. března 2023
Jízda na červenou bez zastavení policistou - body/zákaz řízení
Dobrý den, po včerejší diskuzi s kolegy na téma přestupky, bych si touto cestou rád utvrdil přestupek, ve kterém nemám úplně jasno a...
28. srpna 2019
Odečet bodů bez zákroku policisty
Dobrý den, jelikož mi několik mých známých tvrdí každý něco jiného a přiznám se, že sám v této věci nemám jasno, chtěl bych...
7. května 2017
Překročení rychlosti v obci, změřen radarem - dostnanu body?
Dobrý den, jel jsem poprvé na Strakonické v Praze směrem do centra cca v 23:00, střídají se tam úseky 80 a 50. Bohužel ve tmě jsem...
5. září 2021


Vyhledávání v Poradně


Ostatní příspěvky v poradně k bodovému systému:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Překročení rychlosti v obci o 20+ km/h v poradně k bodovému systému na webu 12bodů.cz. Můžete se podívat i na ostatní dotazy nebo rovnou vložit nový dotaz.

Navigace:

Sdílejte...

Mohlo by se hodit...

Autokamera