12 bodů

Vše o bodovém systému nejen pro vybodované řidiče

Stání motocyklu na zámkové dlažbě (dotaz k bodovému systému)

Stání motocyklu na zámkové dlažbě

TAZATEL23. února 2023 (18:50)

Dobrý den.Přišla mě od MÚ-odbor správní a živnostenský,výzva k zaplacení 700,-Kč podle§ 125h odst. 1 zák.č.361/2000Sb.,že dle Městské Policie,stál můj motocykl v září 2022 na chodníku.Nikdo mě neseznámil,že jsem nějaký přestupek udělal a nevyzval k vysvětlení.Musím teď do 30 dnů zaplatit.
Motocykl mohli z MP vidět pouze dočasně,na dobu nezbytně nutnou na zámkové dlažbě která je zapsána na KN k využití jako ostatní plocha a druhem ostatní plocha,jenž je položena od zadního vchodu domu(SVJ) do rondela mezi ostatní domy v délce cca 5m a šířce 1,3m k zámkové dlažbě,která pak pokračuje celým rondelem k hl.komunikaci ale v KN tato pokračující zám.dlažba již není zakreslena a je popsána jako zeleň.
Jsem spolumajitelem domu(SVJ) a přilehlá zám.dlažba(5m délky) je v našem spoluvlastnictví domu(SVJ) ve kterém mám byt.Vedle této zámkové dl.mám předzahrádku zapsanou v KN výhradně na mě a parkuju na ní motocykl.
Jak se mám zachovat vůči MÚ a co do budoucna?Děkuji za poradu.

Reagovat

RE: Stání motocyklu na zámkové dlažbě

ODBORNÍK23. února 2023 (20:44)

neplatit a počkat na správní řízení. Tam můžete uplatnit své argumenty

Reagovat

RE: RE: Stání motocyklu na zámkové dlažbě

TAZATEL9. března 2023 (00:50)

Napsal jsem emailem na správní odbor že nesouhlasím s pokutou a popsal důvody a nečekal na správní řízení z nejistoty,jestli jsem v právu,abych nemusel zaplatit ještě větší částku.

Odpověděli mi emailem toto:
,,Dobrý den,

jelikož Vaše sdělení nemělo náležitosti podání (chyběl vlastní nebo el. podpis), a ani po 5 pracovních dnech nebylo podání doplněno, odpovídám pouze neformálně.

Váš motocykl stojí na chodníku, který je veřejně přístupný. Policejní hlídka setrvala na místě min. 5 minuta a u motocyklu se nikdo nepohyboval. Ve spise je samozřejmě fotodokumentace motocyklu stojícího na chodníku. V § 53 odst. 2 zákona č. 361/2000 Sb., se uvádí, že jiní účastníci provozu na pozemních komunikacích než chodci nesmějí chodníku nebo stezky pro chodce užívat, pokud není v tomto zákoně stanoveno jinak. Bohužel jste se uvedeného přestupku dopustil".

Jak lze prokázat,že zámková dlažba ve spoluvlastnictví SVJ je chodníkem nebo není?

Reagovat

RE: RE: RE: Stání motocyklu na zámkové dlažbě

ODBORNÍK9. března 2023 (07:38)

stavební úřad

Reagovat

RE: RE: Stání motocyklu na zámkové dlažbě

TAZATEL24. února 2023 (13:43)

Není mi z výkladu jasné,zda jsem v právu a mohu motocykl nechat stát na dobu nezbytně nutnou na zámkové dlažbě,než motocykl zaparkuji na svůj pozemek,eventuelně mohu jej nechat stát dlouhodobě na zám.dlažbě.Mé argumenty jsou pádné?

Reagovat



Pomohly Vám tyto informace? Ohodnoťte prosím...
 

Podobné dotazy

Parkování na pozemku ostatní plocha
Dobrý den, dostal jsem pokutu za staní v zóně zákazu zastavení. Když ale nahlédnu do katastru nemovitostí není tato plocha vedena jako...
16. března 2022
Parkování na chodníku
Dobrý den, dnes jsem dostal od MP za stěrač lísteček oznámení o přestupku za nedovolené stání na chodníku a neoprávněného záboru veř....
16. října 2015
Stani na obecni komunikaci vedene v KN ostatni plocha vyuziti ostatni komunikace
Dobry den, V obci leta parkujeme na pozemku ktery je v KN veden jako ostatni plocha, zpusob vyuziti ostatni komunikace. Stredni cast tohoto pozemku...
26. března 2019
Ostatní plocha
Na místě, které je v katastru uvedeno jako "ostatní plocha", jsem přejela obrubník a píchla tak pneumatiku. Lze to definovat jako...
13. května 2022
Ostatní plocha, ostatní komunikace
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, může parkovat vozidlo na travnatém, patníkem ohraničeném místě, které je vedeno v katastru: způsob...
15. dubna 2020


Vyhledávání v Poradně


Ostatní příspěvky v poradně k bodovému systému:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Stání motocyklu na zámkové dlažbě v poradně k bodovému systému na webu 12bodů.cz. Můžete se podívat i na ostatní dotazy nebo rovnou vložit nový dotaz.

Navigace:

Sdílejte...

Mohlo by se hodit...

Autokamera