12 bodů

Vše o bodovém systému nejen pro vybodované řidiče

Stání na místě pro invalidy v OC Letňany (dotaz k bodovému systému)

Stání na místě pro invalidy v OC Letňany

TAZATEL7. ledna 2017 (23:50)

Dobrý den.

Dnes se mi poprvé stala tato událost.

Stál jsem na vyhrazeném místě pro invalidy v OC Letňany, přímo u vchodu do KIKY. Při příchodu do auta jsem našel za stěračem lísteček o vyrozumění o oznámení podezření z spáchání přestupku.

Mám otázku: Prodejna KIKA má obchod v OC Letňany, toto OC je v držení soukromého vlastníka, německé společnosti Union Institutional Investment GmbH. Čili, můžou mi MP uložit vyrozumění o oznámení podezření ze spáchání přestupku i na parkovišti soukromého vlastníka? I když je tam volný vjezd?

Další otázka, spíše osobního charakteru je ta. Sice nejsem držitelem průkazu ZTP, protože díky byrokracii úřadů jsem byl i přes amputaci levé končetiny uznán zdravým, nicméně, je možné při přestupkovém řízení na toto poukázat a snažit se anulovat výši pokuty už díky tomu, že sice nevlastním kartu invalidy, nemám průkaz ZTP ale jsem prokazatelně postižený (díky aroganci úřadu však dle jejich mínění zdravý).

A poslední otázka. Protože je vozidlo psáno na mou maminku, která je již stará, bydlí jinde, mohu se ke správnímu řízení dostavit za ní? Budou se se mnou vůbec bavit? Když jsem toto podezření ze spáchání přestupku udělal já, řeknu, že vozidlo jsem řídil?

Moc děkuji za pomoc.

Reagovat

RE: Stání na místě pro invalidy v OC Letňany

ODBORNÍK9. ledna 2017 (21:50)

Zákon č. 13/1997 § 12:
(6) Veřejné parkoviště je stavebně a provozně vymezená plocha místní nebo účelové komunikace anebo samostatná místní nebo účelová komunikace určená ke stání silničního motorového vozidla.
Obávám se, že pravomoc mají. Buďto zajděte na policejní stanici nebo počkejte na dopis.

Reagovat



Pomohly Vám tyto informace? Ohodnoťte prosím...
 

Podobné dotazy

vyrozumění, podezření ze spáchání přestupku
Dobrý den, Dnes jsem dostal za sklo od městské policie vyrozumění o podezření ze spáchání přestupku, že jsem stál na vyhrazeném...
9. července 2015
Vyrozumění o oznámení podezření ze spáchání přestupku
Dobrý den, našla jsem za stěrači Vyrozumění o oznámení podezření ze spáchání přestupku ale jelikož tou dobou pršelo, není na...
1. října 2018
Vyrozumění o oznámení podezření ze spáchání přestupku
Dobrý den, nemohu nikde najít jaké náležitosti musí splňovat "vyrozumění o oznámení podezření ze spáchání...
20. ledna 2017
Vyrozumění o oznámení podezření ze spáchání přestupku
Dobrý den, našla jsem za stěračem auta lístek "Vyrozumění o oznámení podezření ze spáchání přestupku" podle 125c. odst 1...
29. dubna 2014
papír za steračem.
Zdravím, co mám dělat kdyz jsem za steračem našel papír od M.P. ("VYROZUMĚNÍ o oznámení podezření ze spáchání přestupku")...
26. října 2015


Vyhledávání v Poradně


Ostatní příspěvky v poradně k bodovému systému:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Stání na místě pro invalidy v OC Letňany v poradně k bodovému systému na webu 12bodů.cz. Můžete se podívat i na ostatní dotazy nebo rovnou vložit nový dotaz.

Navigace:

Sdílejte...

Mohlo by se hodit...

Autokamera