12 bodů

Vše o bodovém systému nejen pro vybodované řidiče

Zapůjčení vozidla osobě bez ŘP když jsem OSVČ (dotaz k bodovému systému)

Zapůjčení vozidla osobě bez ŘP když jsem OSVČ

TAZATEL17. července 2022 (20:13)

Dobrý den, pujcila jsem vozidlo osobě bez ŘP (me skutečnost, že ŘP nemá zatajila). Byl chycen při kontrole PČR, navíc odmítl testy na alkohol a drogy.
Jaky mi hrozí postih?
Případně hrozí postih i majiteli vozidla, který není OSVČ?
Děkuji

Reagovat

RE: Zapůjčení vozidla osobě bez ŘP když jsem OSVČ

ODBORNÍK17. července 2022 (21:05)

Řešte prosím problém až nastane.

Reagovat

RE: RE: Zapůjčení vozidla osobě bez ŘP když jsem OSVČ

UŽIVATEL A28. října 2022 (18:31)

Mám pocit ,,pane ODBORNÍKU" že jste zcela mimo mísu nebo se Vaše odbornost vztahuje pouze na ignoraci tazatelů! Nemusím být odborník abych toto poznal. Paní tazatelce problém již nastal tím že osoba bez ŘP jela jejím nebo služebním autem které se vztahuje k její živnosti.A Vaší reakci je mi stydno i hodit do uvozovek.
Reakce NEODBORNÍKA!:
Dost podstatné je co osoba uvede ve chvíly kontroly.Nejlepší je když uvede že Vám skutečnost že je ,,neřidič" nesdělil, ba naopak, když bude tvrdit že Vás ujišťoval o opaku. Následně si to hlídka ověří a vy jen ,,odtakáte" že je tomu tak.
V takovém případě Vám hrozí pokuta ve správním řízení od úřadu, ovšem sám toto jdu v pondělí řešit na úřad jelikož mi přijde přehnané aby byl trestaný nevinný člověk!
Ze zákona nemáte právo po nikom požadovat prokázání totožnosti a tím pádem (jelikož ŘP je braný třeba u bankovních institucí jako druhý doklad totožnosti) tak jako prostý občan ho vyžadovat nesmíte a tím pádem ho ani nedostanete. Je sice sporné že bez prohlédnutí ŘP jste nemusela půjčit vozidlo (něco za něco) ovšem neměla jste důvodné podezření(nic nenasvědčovalo tomu) že by vše bylo jinak než jste věděla!
A co se týče odmítnutí dechové zkoušky a testu na drogy(včetně krve) byl třeba velice chytrý tah od dotyčného. Vám z tohoto nic nehrozí ovšem dotyčný věděl že by třeba naměřené hodnoty mohli zasahovat z přestupku až do trestného činu takže tímto se dopustil pouze přestupku a nehrozí soudní postihy. Maximálně dostane pokutu za přestupek neuposlechnutí úřední osoby.
Pokud budete chtít vědět jak jsem pochodil já na úřadech tak klidně napiště.
A neodpustím si bohužel ještě jednu poznámku...zdravím pane ,,ODBORNÍKU" a doporučuji více a lépe číst jelikož poradny jsou od toho aby radili a ne proto aby lidi nechávali tápat v nevědomosti!
Takže čest a sílu!

Reagovat



Pomohly Vám tyto informace? Ohodnoťte prosím...
 

Podobné dotazy

Postih za půjčení vozidla osobě bez řidičského oprávnění
Dobry den, jaky postih mi hrozi za poruseni §7 (1) Řidič nesmí a) předat řízení motorového vozidla osobě, která nesplňuje podmínky §3...
4. srpna 2012
Svěření vozidla osobě bez ŘP pod vlivem
Dobrý den, chtěl bych se zeptat co mi hrozí za to, když jsem svěřil vozidlo osobě, která nemá řidičák, byla pod vlivem alkoholu a...
9. října 2020
Překročení rychlosti o více než 40km v obci a její řešení ve správním řízení
Dobrý den, prosím Vás o radu. Vozidlo jsem půjčil osobě blízké (manželce) a té byla změřena rychlost ve městě policejní hlídkou 95...
9. září 2017
Svěření vozidla osobě bez ŘP
Dobrý den, chtěl bych se zeptat co mi hrozí za to (jak velká pokuta), když jsem svěřil vozidlo osobě bez ŘP, vozidlo bylo asi minutu...
11. července 2020
Zákaz řízení - vlastník vozidla s.r.o.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda hrozí nějaký postih právnické osobě, na kterou je napsaný vůz, se kterým jezdí člověk, kterému...
16. září 2016


Vyhledávání v Poradně


Ostatní příspěvky v poradně k bodovému systému:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Zapůjčení vozidla osobě bez ŘP když jsem OSVČ v poradně k bodovému systému na webu 12bodů.cz. Můžete se podívat i na ostatní dotazy nebo rovnou vložit nový dotaz.

Navigace:

Sdílejte...

Mohlo by se hodit...

Autokamera