| Prosba o radu zasílám Vám svoji prosbu o pomoc. Dovolil jsem si nesouhlasit s úředníkem tak mi prodloužil zadržení Ř průkazu o jeden rok. Nemněl jsem se... | 24. března 2018 |
| Parkování Dobrý den, prosím o vysvětlení jak to paní referentka myslí když v odpovědi píše že ja na takto vyznačeném parkovišti stát nesmím?... | 11. dubna 2013 |
| klugova.d92@gmail.com Dobrý den, dne 9.1.2023 jsem byla hlídkou PČR zastavena a policistou ještě před jeho žádostí o předložení ŘP a OP vyzvána k podrobení... | 20. března 2023 |
| Výzva ke sdělení údajů - překročení rychlosti v obci Dobrý den, toto pěkné počtení nám přišlo na firmu a chci se zeptat, dá se s tím něco dělat? Platí osoba blízká od roku 2013? -... | 18. června 2019 |
| zneužití pravomoci veřejného činitele - zákonná lhůta na uchování videozáznamů z kamery MOP Dobrý den, asi před půl rokem jsem se stala obětí zneužití pravomoci veřejného činitele tím, že mě kontrolovali na ulici jako chodce, a z... | 15. srpna 2013 |
Na této stránce je zobrazen příspěvek Zneužití pravomoci strážníka obecní policie v poradně k bodovému systému na webu 12bodů.cz. Můžete se podívat i na ostatní dotazy nebo rovnou vložit nový dotaz.
Navigace:
Zneužití pravomoci strážníka obecní policie
TAZATEL2. června 2015 (10:19)Jsem držitelkou průkazu ZTP a parkovací karty O7, kterou jsem měla viditelně v autě, kterým jsem vjela do pěší zóny z důvodu, že zde mám bydliště a nutně jsem potřebovala na WC. Zastavil mě obecní strážník, který pravil, že jsem si to vymyslela a z pěší zóny mne za užití výzvy JMÉNEM ZÁKONA vykázal. Přitom ani zákon o obecní policii, ani zákon o silničním provozu nedává pravomoc k posuzování jednotlivých případů, a to ani strážníkovi, ani policistovi. Bylo by to proti ochraně soukromí občana a snad i ústavně deklarovaným právům občana této země. Co s tím, když je ve službě strážník, který se rozhodnul šikanovat? Příště může vytáhnout zbraň....
ReagovatRE: Zneužití pravomoci strážníka obecní policie
ODBORNÍK2. června 2015 (12:05)Zákon o silničním provozu:§ 67 (7) V jednotlivých případech a je-li to naléhavě nutné, mohou vozidla označená parkovacím průkazem pro osoby se zdravotním postižením vjíždět i do oblasti označené dopravní značkou „Pěší zóna“. Strážník Vás nejvýše mohl oznámit, že jste porušila ustanovení o vjezdu do pěší zóny. Nebudu teď studovat záko o obecní policii, ale jeho postup se mi jeví hrubě protiprávní. Podejte na něho stížnost, máte-li jeho číslo. Vy jste jednala v souladu se zákonem.
ReagovatRE: RE: Zneužití pravomoci strážníka obecní policie
TAZATEL2. září 2015 (22:06)Zákon o silničním provozu §124 (10) Při dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích jsou příslušníci POLICIE ve služebním stejnokroji oprávněni zejména
Reagovate) zakázat řidiči jízdu na nezbytně nutnou dobu nebo mu přikázat směr jízdy, vyžaduje-li to bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích, popřípadě jiný veřejný zájem,
TOTO OPRÁVNĚNÍ OBECNÍ STRÁŽNÍK NEMÁ - v takovém případě obecní policie PORUŠUJE ZÁKON !!!