12 bodů

Vše o bodovém systému nejen pro vybodované řidiče

Dopravní nehoda, termíny (dotaz k bodovému systému)

Dopravní nehoda, termíny

TAZATEL13. listopadu 2018 (23:37)

Dobrý den, 25.9.2018 jsem zjistil škodu na svém zaparkovaném vozidle. Viník ujel. Přivolal jsem PČR. Sepsán protokol, viník prozatím neznámý. Dodání záznamů z kamerového systému jsem provedl dle pokynů PČR 1.10.2018 odkazem na úložiště, informací zaslanou policistovi na služební e-mail. Za 6 týdnů od dodání materiálu doposud nemám žádnou zprávu. Na záznamu se uvádí o vyrozumění do 30 dnů. Jaký je termín pro vyřešení nehody PČR a určení viníka ? Mám policii zaurgovat e-mailem a případně kdy ? Jaké jsou termíny pro případné odvolání, abych něco neprošvihl ? Ptám se proto, že jsem již před 2,5 rokem zažil podobnou situaci, ovšem za běžného provozu a policie se už neozvala (šlo o malou škodu, že už jsem se sám dál nezajímal).

Reagovat

RE: Dopravní nehoda, termíny

ODBORNÍK14. listopadu 2018 (07:34)

Doporučuji tam dojít.

Reagovat

RE: RE: Dopravní nehoda, termíny

TAZATEL14. listopadu 2018 (09:24)

Vyšetřující policista nemusí mít službu a pokud ano, může být a zřejmě bude v terénu ve výjezdovém vozidle. Nikdo jiný to se mnou řešit patrně nebude. Zastihnout se dá obvykle na telefonu po několikerém telefonátu během několika dnů (dřívější zkušenost). Čeho docílím osobní návštěvou oproti e-mailu ?

Reagovat

RE: RE: RE: Dopravní nehoda, termíny

ODBORNÍK14. listopadu 2018 (10:33)

Email lze přehlédnout. Když tam budete, musí se vám věnovat.

Reagovat

RE: RE: RE: RE: Dopravní nehoda, termíny

TAZATEL15. listopadu 2018 (11:23)

Byl jsem večer na Kongresové. Na netu nepíšou otevírací dobu, risknul jsem to. K příjemnému překvapení mají DN nepřetržitou službu. Policista mi sdělil info, že 4.11. předali magistrátu a dal mi i telefonní číslo. Volal jsem na magistrát. Ještě to nemá přidělený úředník, mám si zavolat v pondělí. Jsem z toho trochu zmatený. Protokol pro pojišťovnu již nevydává policie ? Mám za to, že správní řízení s viníkem (pokuta a body - potrestání) a protokol od policie (pro pojišťovnu) jsou dvě odlišná řízení. Nebo je to jinak ?

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: Dopravní nehoda, termíny

ODBORNÍK15. listopadu 2018 (20:13)

No vidíte. Pokud jste poškotený, sami vás obešlou. Potvrzení o nehodě a jejích účastnících dává Policie Kongresová.

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: Dopravní nehoda, termíny

TAZATEL5. prosince 2018 (22:51)

Obdržel jsem čtyřstránkový dopis z Magistrátu "Poučení osoby, které byla spácháním přestupku způsobena škoda". Nejpodstatnější informace je, že po uplynutí lhůty 10 dnů od doručení, již nemohu nic namítat a přicházím o možnost uplatnit škodu. Vyjádřit se je možné vlastně jen osobně do protokolu, nebo doporučeným dopisem. E-mail bez elektronického podpisu se neakceptuje. Kromě toho se může dopis ztratit na poště a tím dojde k prošvihnutí tak krátké lhůty, protože se druhý již nestihne v termínu doručit. Už jsem si skoro bral v práci volno a chystal se na magistrát osobně. Ještě jsem zavolal pracovnici Magistrátu, která mne má na starosti. Velmi ochotně mi sdělila, že můj případ je jasný a mne se netýká, že jsou to jen obecné podmínky. Na mne to tak v dopise nepůsobilo, protože jsou v nich dopsané mé osobní údaje a i do této chvíle pro mne neznámé osobní údaje viníka nehody. Mám se obrátit již přímo na pojišťovnu. Kdyby bylo třeba, paní z Magistrátu záležitost podpoří a bude k dispozici. Omlouvám se za nedůvěřivost, ale je to opravdu tak, že se mou neúčastí v řízení na Magistrátu nic nepokazí ?

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Dopravní nehoda, termíny

ODBORNÍK6. prosince 2018 (09:36)

Je dobré se formálně s nárokem přihlásit, abyste věděl, jak to dopadlo.

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Dopravní nehoda, termíny

TAZATEL9. ledna 2019 (20:17)

Formálně jsem se doporučeným dopisem přihlásil k řízení, že chci být informován o průběhu řízení. Magistrát odpověděl "Předvoláním účastníka řízení - poškozeného" k ústnímu jednání a konfrontaci s obviněným. V poučení se uvádí, že uplatnit nárok na náhradu škody mohu nejpozději při prvním ústním jednání.
1) Nerozumím tomu, proč mám uplatňovat tentýž nárok stále opakovaně ? Jen se zvyšují náklady, které poté budu vzápětí uplatňovat po pojišťovně.
Pokud si s sebou vezmu právníka, vznikne mi ještě další náklad - škoda, která bude podstatnou položkou ze způsobené škody. Obávám se, že pojišťovna se nebude tvářit nadšeně a náklad neuhradí.
2) Nemám otázky na obviněného, v podstatě ani nemám zájem se s ním scházet. Proto nechápu, proč mám jít k jednání o které jsem nežádal, ale pouze chtěl být informován o průběhu řízení ?
3) Mohu místo ústního jednání opět odepsat Magistrátu doporučeným dopisem, abych na jednání nemusel ?

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Dopravní nehoda, termíny

ODBORNÍK9. ledna 2019 (20:27)

Je to Vaše právo, ne povinost. Pokud budete předvolán v pozici svědka, pak tam musíte. Čtěte celé poučení!

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Dopravní nehoda, termíny

TAZATEL9. ledna 2019 (20:45)

Poučení jsem přečetl celé. Příliš se v tom neorientuji. Nevím co a jakou formou mám na ústním jednání dokazovat a jak se připravit. Řešila policie, pak dostal Magistrát. Od Policie jsem dostal jen písemnou info, že předali magistrátu. Magistrát všude píše o "domnělém poškození". Už jen toto mne po tom celém vytáčí. :o) Jediné co mě napadá, tak požadovat veškeré mé vyjádření nechat opsat do protokolu znovu a doplnit přílohy a nárok zaprotokolovat znovu. I když i to mi přijde hloupé. Jinak právě jednám s pojišťovnou na nafocení vozidla. Jsem tedy po skoro 4 měsících na úplném začátku. Nejsem si jistý, jak rychle bude pojišťovna reagovat a co se stihne do jednání. Co byste mi poradil ?

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Dopravní nehoda, termíny

ODBORNÍK9. ledna 2019 (21:14)

Nezlobte se, bez znalosti spisu nelze přesně radit. Vezměte si advokáta.

Reagovat



Pomohly Vám tyto informace? Ohodnoťte prosím...
 

Podobné dotazy

Nesepsání záznamu o dopravní nehodě
Dobrý den, chtěla bych poradit. Měla jsem bouračku, viník uznal, že je vinnen,nevolaly jsme policii. Ale v tom šoku jsme na místě nesepsaly...
17. října 2019
nehoda s prošlým řidičským průkazem
Dobrý den,způsobil jsem drobnou doravní nehodu, kdy jsem promáčkl a odřel zadní nárazník auta před sebou. Sám mám malou škodu na...
15. června 2015
Správní řízení
V listopadu v roce 2018 jsem byl účastníkem dopravní nehody. Kdy mi bylo rozbité auto. Viník byl na místě označen a od té doby...
3. ledna 2019
Nehoda bez škody
Dobry den, při couvani na parkovišti u jedné firmy jsem tuknul mym vozem do firemniho vozu. Sel jsem tedy ihned do firmy, zjistil kdo je řidič a...
7. prosince 2017
řešení nehody s prodlevou
Dobrý den Před týdnem jsem se stal účastníkem dopravní nehody, při kterém jsem při parkování couváním mezi řadu aut stojících kolmo...
6. října 2014


Vyhledávání v Poradně


Ostatní příspěvky v poradně k bodovému systému:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Dopravní nehoda, termíny v poradně k bodovému systému na webu 12bodů.cz. Můžete se podívat i na ostatní dotazy nebo rovnou vložit nový dotaz.

Navigace:

Sdílejte...

Mohlo by se hodit...

Autokamera