12 bodů

Vše o bodovém systému nejen pro vybodované řidiče

Kontrola s 0,39 promile (dotaz k bodovému systému)

Kontrola s 0,39 promile

TAZATEL30. července 2016 (14:00)

Dobry den, dneska v noci me chytli policajti a nafoukal jsem 0,39 a pak za par minut 0,38 promile alkoholu. Mel jsem 1 pivo pred 3 mi hodiny nez jsem sedl do auta a to jsem taky napsal jako sve vyjadreni. RP mi byl na miste zabaven bude semnou spravni rizeni. Cetl jsem tady ze se ten alkohol deli do 0,3 a nad 0,3. Ja tedy budu spadat do jake skupiny? Policajti byli jakz takz v pohode a vypadali ze mi snad i chcou pomoct at z toho vybruslim nejak nejlepe. Navic me zastavili na parkovisti v nastartovanem aute, kdy me mohli realne videt popojet tak 20 cm. Policajti rikali ze se to bude resit jako prestupek, ze pravdepodobne dostanu 0 bodu, pokotu a zakaz rizeni na pul roku s tim ze pri me tak nizke hodnote a s tim ze jsem predtim nemel zadny zaznam mi ho urcite vrati po 3 mesicich. Je toto opravdu nejhorsi varianta ktera me ceka? Nejde z toho jeste nejak vybruslit? Taky jsem slysel o probacni a mediacni sluzbe, ze to je snad institut ktery pro lidi resi tyto prusery nebo co, nevim budu tam volat az v pondeli. Prosimvas nejake vase zkusenosti? Je nejaka sance ze mi ten RP vrati hned? Diky za vsechny podnety.

Reagovat

RE: Kontrola s 0,39 promile

ODBORNÍK30. července 2016 (15:41)

Policajti v tomto případě zcela vyjímečně situaci vyhodnotili reálně jako Řízení pod vlivem alkoholu (do 0,3 promile) Probační a mediační služba je jen pro trestní řízení, tedy ne pro Vás. Otázka je, jestli Vás viděli jet. Sedět opilý v nastartovaném autě není protiptávní.

Reagovat

RE: RE: Kontrola s 0,39 promile

TAZATEL30. července 2016 (16:43)

Ja bych tedy s 0,39 promilemi spravne mel byt zarazen do skupiny nad 0,3? Proc pak vsem kdo tady pise ze nafoukal v rozmezi 0,3-0,4 pisete ze to bude reseno jako do 0,3 promile? Jak poznam jestli me zaradi do skupiny do 0,3 nebo nad 0,3? O tom rozhodne az sprani rizeni? Jinak jsem vyjizdel sparkoviste, ale ujel jsem tak max 20 cm, uvidel policejni auto a ihned zastavil a vypnul. Je fakt ze jsem jim rekl ze jsem to chtel jen preparkovat na druhou mene frekventovanou stranu parkoviste. V zapise co jaem od nich dostal je napsano "pri vyjezdu z parkoviste. Sve vyjadreni jsem nepsal. Oni me asi videli ze to auto se nepatrne hyblo. Ale muzu u spravniho rizeni rict ze jsem sedel v zaparkovanem aute?

Diky moc za dalsi podnety pane administratore. Jsem z toho dost vyhukany.

Reagovat

RE: RE: RE: Kontrola s 0,39 promile

ODBORNÍK30. července 2016 (20:04)

Tak khodnotě: odečítá se 0,24. Ke skutku: jel jste? vidělíi Vás? Pokud ano, není co řešit. Pochopitelně chyba někde může být. Doporučuji angažovat zkušeného právníka.

Reagovat

RE: RE: RE: RE: Kontrola s 0,39 promile

TAZATEL31. července 2016 (12:32)

Jak jste tedy zminil, ze to zcela vyjimecne vyhodnotili jako jizdu do 0,3 promile. Tim myslite ze vetsina ostatnich by me nechali byt?

K tomu skutku: jel jsem, tak 20-30 cm v jedne sekunde kdy nez dojeli pcr tak jsem mel vyplo a zastaveno, nevim jestli si vsimli ze jsem tech 20 cm jel, nebo ze mi jen sviti svetla. Z aut prece ani nejde poznat jestli je nastartovano. Ja nevim proc, mel jsem snad nejvetsi zatmeni v zivote, rekl jsem jim ze jsem to chtel preparkovat na druhou stranu parkoviste na mene frekventovane misto. Ale jestli jsem jel nebo nejel jsme vubec neresili a nepadlo o tom ani slovo. Ve skutenocsti kdyz prijeli mel sem vyple auto a stal jsem na miste.

Po tom co jsem vam rekl, myslite ze je muj pripad hratelny? Myslite ze je sance vraceni ridicaku a mel bych si zajistit toho pravnika, nebo to spis nema uz cenu? Pokud se z mych 0,38 odecita 0,24 pak me budou resit jakoze jsem mel 0,14 a byl jsem na parkovisti.

Touto zpravou uz koncim s blbymi dotazy, nechci vas ostraovat ale dost mi pomahate a ja vam dekuji.

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: Kontrola s 0,39 promile

ODBORNÍK31. července 2016 (17:42)

Uhrát lze, ale podstatné je, který úřad to dělá, jaký právník, ale hlavní problém když je zadržený řidičák.

Reagovat



Pomohly Vám tyto informace? Ohodnoťte prosím...
 

Podobné dotazy

rizeni v opilosti nad 1 promile
Dobry den, chci se zeptat ridil jsem pod vlivem alkoholu, dechova zkouska ukazala 2.6 druha 2.5 promile. Skoda na majetku cca 10 000, zadny...
13. května 2013
info
chytli me policajti a namam ridicak, sepsali to a podepsal jsem to ,nedal jsem jim zadny doklad o totoznosti ,jen si sepsali inicialy ,slo by se z...
25. listopadu 2012
Alkohol - při zastavení
Dobrý den, dal jsem si 2 piva, zastavili mě, nadýchal jsem 0.50 a za 5 minut znovu 0.52 promile. Podepsal jsem. Jednal jsem slušně, protože...
7. června 2016
nejake vychodisko?
Dobry den, 8.2. 2019 me zastavila polie a nadychal jsem zbytkovy alkohol 0,72 po chvilce hodnota klesla na 0,68. Ridicak mi byl na miste...
10. února 2019
měření promile
Pri bezne kontrole policii jsem byl vyzvan k dechove kontrole, nevim kolik namerili, ale na dotaz zda jsem pil, jsem po pravde uvedl jedno pivo pred...
2. dubna 2012


Vyhledávání v Poradně


Ostatní příspěvky v poradně k bodovému systému:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Kontrola s 0,39 promile v poradně k bodovému systému na webu 12bodů.cz. Můžete se podívat i na ostatní dotazy nebo rovnou vložit nový dotaz.

Navigace:

Sdílejte...

Mohlo by se hodit...

Autokamera