12 bodů

Vše o bodovém systému nejen pro vybodované řidiče

pozitivní na amfetamin, nesprávný postup policie.... (dotaz k bodovému systému)

pozitivní na amfetamin, nesprávný postup policie....

TAZATEL25. září 2015 (10:20)

Dobrý den,
při odjezdu z parkoviště u obchoďáku za mnou prudce vyrazilo policejní auto bez majáku a chvíli jsem je měl přilepené až na kufru. Po cca 100m takovéhle jízdy pustili maják a zastavil jsem. Dechová zkouška negativní, zkouška na amfetamin pozitivní. Zdůrazňuji, že jsem nic takového neaplikoval, nekouřím marihuanu a alkohol piji vyjímečně max. 1 - 2x do měsíce.
Průběh testu: přede mnou vytáhli z balíčku tester a dali mi líznout(stěr z jazyka prováděl policista, z policejního zdroje mám informaci, že má tester předat připravený mě a stěr mám dělat sám), teď to důležité, po stěru mi oznámili, že si mám jít sednout do auta a počkat cca 8 - 10min na vyhodnocení (toto v žádném případě neexistuje a policista má povinnost celou dobu vyhodnocení držet tester přede mnou)!!!! Stejným způsobem proběhl i druhý test!!!! Na základě tohoto postupu jsem odmítl krevní zkoušku a cokoliv jim podepsat a zaroveň z důvodu, že jsem něco podobného absolvoval před několika lety, kdy jsem nadýchal a při čtyřech dýchaních byl rozdíl v hodnotách přes 70% a přesto mi sebrali řidičák a trvalo dva týdny než mi ho po několika stížnostech vrátili. Dále užívám léky ve stejné referenční skupině ústavu pro kontrolu léčiv jako je metamfetamin, amfetamin, dexamfetamin, které nemají omezení v řízení automobilu apod což znamená, že obsahují vzájemně zaměnitelné léčivé přípravky.
Po těchto testech jsem nechal odstavený automobil na místě (parkoviště) a požádal jsem policisty zda si můžu testry vyfotit. Přinesli mi jeden, který jsem si na kapotě jejich auta vyfotil a požádal jsem, že si chci vyfotit i ten druhý.... to se na sebe všichni tři celkem divně podívali, ale donesl mi ho také a ještě než ho přede mě položil začal nesmyslně vysvětlovat, že je mechanicky poškozený, ale že to ničemu nevadí, že to je tahle čárka a kdesi cosi. Čárky na testeru byly každá jinde vlivem mechanického poškození a jiné velikosti, dokonce téměř neznatelné a zabarvené jen v polovině indikačního proužku.
Auto jsem tedy nechal odstavené na parkovišti na celkem veřejném místě, kde jsem nikdy nestál a o několik hodin později mi bylo auto odcizeno!!!! Vyšetřující policista mi sdělil, že to je hodně divná krádež, že se typ mého auta nekrade a když, tak většinou v místě pravidelného parkování, kde si ho zloděj vitipuje během nějaké doby. Samozřejmě i přes určité obavy msty podávám podnět k šetření na GIBS. Ještě uvádím, že v policejním autě byla kamera a budu žádat o záznam k přestupkovému řízení. Řidičský průkaz jsem také neodevzdal, měl jsem hlášenou ztrátu 12 hodin před tím také při policejní kontrole.
Dotaz zní, jestli mám vůbec šanci uspět v řízení, protože jsem odmítl krevní test, přes to, že považuji tento paragraf za protiústavní, kdy je člověk nevinen dokud mu není prokázána vina, takže jak mohu být vinen bez důkazu, když nesmí být zákon nadřazen ústavě, ale naopak.
Děkuji za odpověď a přeji hezký den, Miras

Reagovat

RE: pozitivní na amfetamin, nesprávný postup policie....

ODBORNÍK26. září 2015 (16:11)

Možná Vás nepotěším. Podle toho, jak jste to popsal se Vám patrně podařilo naplnit podezření na přestupek Odmítnutí testu na alkohol / návykové látky Jednoznačně jste měl jet na krev. Možná to půjde zvrátit za pomoci problematiky znalého advokáta. Pokud se podaří prokázat nesprávnost orientační zkoušky, potom byste z toho mohl vyklouznout.

Reagovat

RE: RE: pozitivní na amfetamin, nesprávný postup policie....

TAZATEL31. října 2015 (13:55)

Dobrý den,
budu co nejvíce stručný, ale tyto informace budou určitě spoustu lidí zajímat, případně tento příspěvek smažte. Děkuji.
Policisté lžou! Myslete na to pokaždé, když sedáte do auta. Máte většina z vás "chytré telefony" tak na nich mějte vždy připravený diktafon a pokud vás zastaví, hned ho zapněte, ideálně bez vědomí policistů.
ABY NEDOŠLO K OMYLU, TAK NAHRÁVAT ROZHOVORY NENÍ BEZ SOUHLASU DRUHÉHO LEGÁLNÍ A DLE MĚ I VELICE AMORÁLNÍ, ALE JSOU VYJÍMKY. POLICISTY A STÁTNÍ ÚŘEDNÍKY MŮŽETE NAHRÁVAT I BEZ JEJICH SOUHLASU, SAMOZŘEJMĚ V JEJICH PRACOVNÍ DOBĚ A POUZE NENÍ-LI ROZHOVOR OSOBNÍ POVAHY!!!!

Policisté musí při drogových testech řidičů dodržovat striktní pravidla a to bez vyjímky!!!! Požádají o test. Ukáží tester v naprosto neporušeném obalu. Otevřou ho před vámi. Požádají a provedou stěr. Secvaknou dvoudílný tester až se objeví nápis "PRESS". Okamžitě musí dát tester na 10-15sekund do svislé polohy. Následuje dát tester do vodorovné polohy a tak musí zůstat po celou dobu vyhodnocení!!!! Test trvá cca 8min, ale maximálně 10min, po této době je považován za neplatný!!!! Policista nesmí v žádném případě s testerem kamkoliv odejít, nesmí se s ním k vám otočit zády a musí zajistit, aby jste ho měli celou dobu na očích. Toto je zveřejněné prohlášení několika Dopravního inspektorátu města Plzně staré cca 1.5roku a je to logické. Pokud vás pošlou sednout do auta nebo vám při pozitivním testu řeknou, že na krev jezdit nemusíte, že jim tester stačí, tak to je lež!!!! U přestupkového řízení budou tvrdit, že jste odmítli.... proto ten diktafon. Nic není dokonalé, ani tyto testery a opakuji policisté lžou a dělají to rádi. Musíte jim ale špatný postup prokázat (pokud mají v autě kameru, není co řešit).

Odběr biologického materiálu na zjištění přesného množství můžete bez problémů odmítnout!!!! Ale pouze v tomto případě, kdy policisté nepostupovali správně!!!! Existuje totiž právoplatné rozhodnutí Správního soudu z roku 2012, kde byl prokázán špatný postup policie a verdikt zněl ve prospěch řidiče s tím, že měl za takových okolností právo odmítnout krevní testy. Opakuji: musíte to u řízení bez pochybností prokázat, nestačí jen tvrdit, že to bylo tak či onak. Zapnutý diktafon v telefonu, kamera v policejním voze (mají povinnost jí mít zapnutou) a nebo svědek, ideálně aspoň dva.
A poslední věc: braňte se. Ústavní soud rozhodl cca 2013 nebo 2014, že pouhé svědectví policistů nemůže být považováno za takový důkaz, aby na jeho základě mohlo být rozhodnuto ve váš neprospěch. Pozitivní tester je samozřejmě také důkaz. Stejně jako záznam z jejich kamery, ale i potají pořízená nahravka, která dokazuje vaše tvrzení je také důkaz!!!!
Takže pamatujte, policisté vědomě lžou a vůbec jim nevadí, že i nevinní musí platit vysoké pokuty a přijít o řidičský průkaz.

Příspěvek je dosti dlouhý, tak ho klidně upravte a nebo i nepublikujte, pokud uznáte za vhodné. Odkazy na výše uvedená tvrzení eventuelně rád zašlu, aby to nevyznělo pouze jako vymyšlený návod.

Přeji všem úspěšné usvědčení prolhaných policistů, ale jsou i dobří policisté tzv. na svém místě a to mějte také na paměti.

Miras

Reagovat

RE: RE: RE: pozitivní na amfetamin, nesprávný postup policie....

ODBORNÍK1. listopadu 2015 (13:32)

Vypadá to zajímavě. Pošlete prosím odkazy na Vámi zmiňovaný nález Ústavního soudu a na zmiňované návody.

Reagovat

RE: RE: RE: RE: pozitivní na amfetamin, nesprávný postup policie....

TAZATEL19. června 2016 (09:55)

Dobrý den,

tak se můj případ začal ubírat absolutně nečekaným směrem.
Ne jen, že policajt křivě vypovídal, ale dotyčný úředník na magistrátu je také bývalý policajt (mimochodem major nebo kapitán na kriminálce, důležité zmínit pro pochopení/nepochopení situace) a zároveň velice dobrý kamarád a bývalý kolega toho svědka policajta!!!!
POZOR!!!! Toho úředníka/ex-policajta dosadil na odbor správních agend s doporučením, že se na tuto ,,funkci'' hodí nejlépe jeho !!nadřízený!! nejspíše po nějaké přátelské dohodě s vedoucím oddělení přestupků.
A TEĎ TO HLAVNÍ:
V mém spisu a předpokládám, že i v jiných spisech byla výpověď toho fízla VYMĚNĚNA za novou, která byla upravena takovým způsobem, že by fízlova křivá výpověď byla téměř neprokazatelná a zároveň by mi měla ještě více uškodit!!!!
Toto nejsou jen plané řeči, momentálně to už nějakou dobu řeší GIBS a úředníka/ex-fízla v tuto chvíli magistrát zatím uklidil do jiného města. Prakticky ihned potom, co jsem do toho začal šťourat.
Už si nedělám žádné iluze o používání (respektive ukazování) řidiči jiný a hlavně pozitivní tester, protože jsou tady u nás i případy, kdy policajti dotyčnému ukázali již po 3 minutách pozitivní test a místo řešení vážného přestupku a odjezdu na odběr krve dotyčným sdělili pouze toto: ,,dnes to necháme být, ale dávejte si na to pozor, příště by z toho mohl být problém''.
Problém je spíše to, že to nechtějí dosvědčit, protože s policajtama nechtějí mít nic společného (naštěstí ne všichni se jich bojí a pár svědků to dosvědčilo).
A to nemluvím o tom, že se k tomu řeší pravděpodobné falšování výsledků z radarů.
Vše co zde uvádím je podloženo důkazy a svědky.
Opravdu by mě hrozně zajímaly důvody takových svinstev a ať mi nikdo nevykládá, že to dělají pro blaho města!!!!
Doufám, že budou důkazy stačit a tohle jim zarazí!!!!
Ještě donedávna kdyby mi tohle někdo řekl, tak se mu vysměji, že se pravděpodobně zbláznil, ovšem realita je jiná.
Ještě mám dotaz, ale ten dám samostatně, protože by to mohlo zajímat i ostatní.

Mějte se hezky a díky za rady

Reagovat

RE: RE: RE: RE: pozitivní na amfetamin, nesprávný postup policie....

TAZATEL27. února 2016 (12:07)

dobrý den, tak to byl z mé strany malý omyl, jedná se o NSS a č. j.: 7 As 151/2011. jen dodávám, že mě též i přes to jejich podezření nechali ještě znovu jet autem.... vše je na policejním videu. ještě jsem našel nějaké judikáty, pošlu opět čísla.

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: pozitivní na amfetamin, nesprávný postup policie....

TAZATEL4. května 2016 (11:01)

stále v řešení, ale přikládám další judikát, který se na můj případ vztahuje a opět je to doloženo důkazem z policejního videa. byla pravda, že potřebuji dobrého advokáta a tak se také stalo.

9 As 22/2010 - 67
§ 22 odst. 1 písm. d) zákona o přestupcích je v obecné rovině nutno splnit
následující podmínky 1) přestupek je spáchán při provozu na pozemních komunikacích,
2) pachatel přestupku (řidič) je kvalifikovaně vyzván podrobit se vyšetření, zda při řízení
vozidla nebyl ovlivněn alkoholem nebo jinou návykovou látkou [§ 5 odst. 1 písm. f)
zákona o provozu na pozemních komunikacích], 3) i přes výše uvedenou výzvu
se řidič vyšetření odmítne podrobit, 4) vyšetření není spojeno s nebezpečím pro jeho
zdraví. Je-li v řízení o přestupcích dostatečně prokázáno současné splnění všech výše
uvedených podmínek, je naplněna skutková podstata přestupku podle § 22 odst. 1
písm. d) zákona o přestupcích a je tedy bezpředmětné dále zkoumat vnější okolnosti
případu, dokonce i okolnost, zda řidič byl skutečně pod vlivem alkoholu. Účelem zákona
o přestupcích je totiž zajistit spolupráci podezřelého se správními orgány, resp. trestat
odmítnutí takové spolupráce, která je nutná pro zajištění bezpečného a plynulého provozu
na pozemních komunikacích.

Reagovat

RE: RE: RE: RE: RE: RE: pozitivní na amfetamin, nesprávný postup policie....

TAZATEL4. května 2016 (11:06)

a dodávám, že se prokázala křivá výpověď bengálce.... takže pro rejpaly.... zfetovaný řidič? a co třeba křivé svědectví policajta?

Reagovat

RE: pozitivní na amfetamin, nesprávný postup policie....

UŽIVATEL A14. února 2016 (23:38)

a ze všeho nejlepší jsou tito feťáci, kterým vyjde pozitivní test a brání se odběru krve.....tam by se pravda ukázala, ale když berete ty léky....no tak kopejte okolo sebe a nadávejte na postup policie. a fetujte dál, jen víc takových...pak budou naše děti na ulici v bezpečí.

Reagovat

RE: RE: pozitivní na amfetamin, nesprávný postup policie....

TAZATEL27. února 2016 (12:15)

a nejlepší jsou bengálci a úředníci co lžou u jednáních, manipulují s důkazy apod.... nevím proč bych jezdil na krev, když si policajti dělají co chtějí a jak jsem zjistil i úředníci magistrátů....
prostě jsem jen jeden z mála, kdo se jich nebojí.... spousta lidí jen tzv. stáhne ocas a nechají si napařit flastr i když nic neudělali.

Reagovat

RE: RE: pozitivní na amfetamin, nesprávný postup policie....

TAZATEL7. října 2015 (12:06)

Dobrý den, velice děkuji za skvělou radu. Myslím, že nejsem hloupý člověk a před chvílí proběhlo jednání, kde se mi podařilo prokázat, že policisté ani neznají návod k použití testeru Drugwipe5+ a používají ho denně! Četl jsem ho letmo jednou a znám ho. Video také předložili, což jasně ukázalo, že mluvím pravdu já.
Ovšem nejdůležitější je, že se z jednání pořizuje záznam a skončilo to tím, že jsem nepodepsal protokol z jednání ve kterém bylo, že bylo shlédnuto ono video ale shlédnuto NEBYLO! Takže i úředník magistrátu regulérně vědomě podvádí.V 16h jdu podepsat přepsaný protokol a převzít kopii videozáznamu. zvládl jsem to bez právníka, i když nemám ještě vyhráno a určitě to bude pokračovat, protože si tohle ani policie a ani úředníci dovolovat nebudou. Pro ostatní: pokud jste si jisti svou nevinou, tak to nevzdávejte a hlídejte si každý detail, může být ten nejdůležitější. Ještě jednou děkuji, snad teď neudělám chybu a dovedu to do zdárného konce. Miras

Reagovat



Pomohly Vám tyto informace? Ohodnoťte prosím...
 

Podobné dotazy

Přičtení lhůt z dřívějšího neoprávněného zadržení ŘP
Dobrý den, před pár týdny jsem byl zastaven PČR. Test na alkohol vyšel negativní. Ale pak policista přišel s testem na drogy. Ten po 10 min...
6. září 2021
Test na drogy
Dobrý den, včera mě zastavila PČR pro běžnou policejní kontrolu, která obsahovala test na alkohol i test na drogy-konkrétně z potu. Test na...
15. října 2018
Odmítnutí krevních testů z donucení - policejní šikana
Dobrý den, Chtěl bych požádat o posouzení této záležitosti: V sobotu 30. 7. 2016 jsem kolem 10 hodiny dopoledne jel z areálu letiště...
1. srpna 2016
přestupek
Dobrý den, chtěl bych se zeptat pomoci. Byl mi zabaven řidičský průkaz. Jel jsem v sobotu od babičky měl jsem u ní 2 piva, než jsem...
8. prosince 2014
Test na drogy
Dobrý den, 3.8. 2023 Jsem jel na let it roll a byl jsem vyzván k dechové zkoušce s negativním výsledkem poté mě policie požádala abych...
9. srpna 2023


Vyhledávání v Poradně


Ostatní příspěvky v poradně k bodovému systému:

Na této stránce je zobrazen příspěvek pozitivní na amfetamin, nesprávný postup policie.... v poradně k bodovému systému na webu 12bodů.cz. Můžete se podívat i na ostatní dotazy nebo rovnou vložit nový dotaz.

Navigace:

Sdílejte...

Mohlo by se hodit...

Autokamera