12 bodů

Vše o bodovém systému nejen pro vybodované řidiče

Prosím o radu (dotaz k bodovému systému)

Prosím o radu

TAZATEL26. února 2014 (17:11)

Jel jsem v obci za dobré vididelnosti rovným přehledným úsekem rychlostí do 50 km/h s dohledem 200-300 m.V místě kde je přerušovaná středová čára je umístěna dopravní značka č.B 21 Zákaz předjíždění.
Přede mnou jedoucí vozidlo náhle začalo brzdit a snížilo rychlost na cca 20 km/h. Předpokládal jsem, že zastaví neb jelo těsně u krajnice, takže jsem dal znamení o změně směru jízdy a vozidlo objel. V místě ovšem stála hlídka policie a po chvíli mne dojela a kontaktovala. Celou akci od výjezdu policejního vozidla jsem sledoval ve zpětném zrcátku a jelikož jsem tušil, že jedou za mnou, zastavil jsem a čekal.
Byl jsem obviněn z porušení zákazu předjíždění se sankcí 7bodů, 10000 ,- Kč pokuty a odnětí řidičského průkazu na šest měsíců.

Nikoho jsem neohrozil, neomezil, nejel jsem pod vlivem alkoholu ani jiných látek, nepřekročil jsem povolenou rychlost. Z ničeho takového mě dle protokolu výpovědi policistů ve správním řízení nikdo neobviňuje.

Je mi 61 let, řidičský průkaz na vše kromě autobusu vlastním od r.1971. V roce 1992 jsem měl prokazatelně najeto jeden milion km. Od té doby již to nikdo nepočítal a objel jsem bez nehody s různými vozidly doslova celou Evropu. Kartu řidiče mám čistou!

Před několika měsíci jsem absolvoval kurz bezpečné jízdy, kde nás učili rychlým reakcím.
Pracuji jako správce budov a vozového parku. Po odebrání řidičského oprávnění jsem na firmě nepoužitelný.
Domníváte se, že vhledem k výše uvedeným skutečnostem jsou tyto pro mne likvidační tresty včetně ztráty zaměstnání v 61 letech adekvátní?

Děkuji za rychlou odpověď

Jan Slípek
tel: 724 027 923

Reagovat

RE: Prosím o radu

ODBORNÍK26. února 2014 (22:14)

Pan kolega Cukrář tam byl asi s Vámi, že to vidí tak jednoznačně. Zatím Vám protiprávní jednání nebylo prokázáno. O tom se povede správní řízení. Doporučuji Vám kontaktovat právníka, který tuto problematiku dobře ovládá.

Reagovat

RE: RE: Prosím o radu

UŽIVATEL A27. února 2014 (16:52)

Pane kolego, samozřejmě že jsem s ním neseděl v autě, ale tazatel sdělil, že předjel vozidlo které jelo asi 20km rychlosti v zákazu.
Zdali se dokáže vyvinit, to nevím, ale když se ptá jak bude potrestát tak podle zákona. Nebo nebude potrestán za předjíždění v zákazu?
Milan

Reagovat

RE: Prosím o radu

UŽIVATEL A26. února 2014 (19:58)

Pane Slípku, velice mne mrzí Váš problém, ale předjížděl jste v zákazu.
Trest je podle zákona, a zdali adekvátní, to je mimo tuto poradnu.

Reagovat



Pomohly Vám tyto informace? Ohodnoťte prosím...
 

Podobné dotazy

Dopravní situace: předjíždění
Dobrý den. Prosím Vás chtěl bych se zeptat kdo je v právu při níže uvedené dopravní situaci či případně jaké mohou z toho plynou...
11. března 2018
Jaký bude trest?
Dobrý den, jednou jsem předjížděl na široké silnici vozidlo(blinkry jsem dal). Při předjíždění jsem si všiml, že je toto vozidlo...
18. června 2016
couvání a najíždění náklad.vozidla a použití výstr.světel
Dobrý den stala se mi dopravní nehoda tímto způsobem. Nákladní vozidlo jedoucí přede mnou zapnulo výstražná světla a jelo do protisměru...
4. července 2016
Nedovolené předjíždění v obci
Dobrý den, dne 21.3. 2014 jsem byl účastníkem dopravní nehody. Vjížděl jsem po hlavní pozemní komunikaci do obce s dodávkou do 3,5t ,...
11. dubna 2014
Úhybný manévr
Dobrý den Na čtyřproudé komunikaci v obci se mi stala zajímavá událost, která se naštěstí obešla bez nehody. Při jízdě za pomalu...
12. dubna 2022


Vyhledávání v Poradně


Ostatní příspěvky v poradně k bodovému systému:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Prosím o radu v poradně k bodovému systému na webu 12bodů.cz. Můžete se podívat i na ostatní dotazy nebo rovnou vložit nový dotaz.

Navigace:

Sdílejte...

Mohlo by se hodit...

Autokamera