12 bodů

Vše o bodovém systému nejen pro vybodované řidiče

Rizeni v 17 bez RP (dotaz k bodovému systému)

Rizeni v 17 bez RP

TAZATEL27. prosince 2015 (13:36)

Dobry den, pritelkyne si pujcila v 17 letech me vozidlo a zastavila ji policejni hlidka. Jaka ji hrozi postih? Dekuji za odpoved.

Reagovat

RE: Rizeni v 17 bez RP

ODBORNÍK29. prosince 2015 (18:22)

Normálně takto: Řízení bez řidičského oprávnění
Pro ni takto:
¨§ 19

Zvláštní ustanovení o mladistvých

(1) Při posuzování přestupku osoby, která v době jeho spáchání dovršila patnáctý rok a nepřekročila osmnáctý rok svého věku (dále jen "mladistvý"), se přihlíží ke zvláštní péči, kterou společnost věnuje mládeži.

(2) Přestupek mladistvého nelze projednat v příkazním řízení a nelze za něj uložit zákaz pobytu.

(3) Horní hranice pokuty se u mladistvého snižuje na polovinu, přičemž však nesmí být vyšší než 5 000 Kč. V blokovém řízení se horní hranice pokuty u mladistvého snižuje na polovinu, přičemž však nesmí být vyšší než 2 500 Kč.

(4) Zákaz činnosti lze mladistvému uložit nejdéle na dobu jednoho roku, nebránil-li by výkon této sankce jeho přípravě na povolání.

Reagovat



Pomohly Vám tyto informace? Ohodnoťte prosím...
 

Podobné dotazy

Jízda bez řidiškého průkazu
Dobrý večer,je mi 17let před cca 3týdny mě zastavila policejní hlídka samozřejmě bez řidičského průkazu.Dělám v rámci mého...
3. prosince 2013
Zapůjčení vozidla osobě bez ŘP když jsem OSVČ
Dobrý den, pujcila jsem vozidlo osobě bez ŘP (me skutečnost, že ŘP nemá zatajila). Byl chycen při kontrole PČR, navíc odmítl testy na...
17. července 2022
řízení pod vlivem alkoholu do 0,3
dobrý den včera mě zastavila hlídka po prvním dýchání jsem měl 0,26 a po 5 minutách 0,23 hrozí mi nějaký postih. děkuji za odpověď.
17. července 2015
Policejní hlídka
Zdravím, mám dotaz ohledně zastavení policejní hlídkou, jel jsem večer za policejním autem před kterým jelo ještě jedno auto. Policejní...
8. prosince 2022
rizeni pod vlivem alkoholu
Dobrý den chtěl bych se zeptat. V neděli mi zastavila policejni hlidka. Nadichal sem 0,28 a podruhe 0,30. Odebiraj za to body nebo je to porad 0 ...
7. července 2015


Vyhledávání v Poradně


Ostatní příspěvky v poradně k bodovému systému:

Na této stránce je zobrazen příspěvek Rizeni v 17 bez RP v poradně k bodovému systému na webu 12bodů.cz. Můžete se podívat i na ostatní dotazy nebo rovnou vložit nový dotaz.

Navigace:

Sdílejte...

Mohlo by se hodit...

Autokamera